Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard

23 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cel mai nou si ieftin tip de case din lemn sunt cele facute din prefabricate. Indiferent ca vorbim de cele doar pe structura din lemn si panouri sandvis din OSB sau despre panouri prefabricate in intregime din lemn, acestea au o serie de calitati incontestabile. Daca in urma cu cativa ani aceste locuinte erau privite cu neincredere de catre majoritatea oamenilor, in prezent ele au inceput sa capete un loc fruntas in topul constructiilor eficiente si durabile.

In Romania sunt inca destul de putine case din lemn cu panouri sandvis, dar in America de Nord, in SUA, Canada, sau in Alaska, un procent foarte mare din totalul locuintelor unifamiliale este ocupat de casele pe structura de lemn (undeva peste 80 % ), iar "case americane" asa cum li se apune acestor case pe structura din lemn a devenit un adevarat brand. Aceste case din lemn au toata structura de rezistenta din acest material, cu exceptia fundatiei care ramane din beton armat. Peretii sunt de tip "sandwich", din polistiren expandat, placi OSB, vata minerala si gips carton, carora li se adauga o folie care actioneaza ca o bariera de vapori.

Casele pe structura de lemn au aparut din dorinta omului de a construi rapid si eficient locuinte prietenoase si durabile in timp. Casele din lemn se pot executa in orice anotimp, iar timpul necesar constructiei unei case la cheie este de maxim 100 zile lucratoare. O casa pe structura de lemn se executa in jumatate din timpul necesar pentru constructia unei case din caramida sau bca, pentru ca se lucreaza cu o cantitate mica de materiale umede, motiv pentru care nu se pierde mult timp asteptand uscarea. Lemnul este un excelent izolator termic, rezistenta pe care o opune trecerii unui flux termic este de 300 de ori mai mare decat a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului. Casele pe structura de lemn cu pereti tip „sandwich” asigura un consum redus de energie pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna si racirea pe timp de vara. Mai mult de atat, peretii tip „sandwich” ofera o foarte buna izolatie termica si fonica. Echivalentul termic al unui perete tip sandwich de 15 centimetri este egal cu al unuia de caramida de 50 centimetri. In plus, lemnul este un material elastic ce asigura o buna rezistenta a constructiei la seisme. Elasticitatea lemnului si a elementelor metalice de prindere si fixare confera constructiei o rezistenta seismica de peste 8 grade pe scara Richter. O alta calitate a casei din lemn este durabilitatea mare in conditiile in care se asigura protectie impotriva focului si putrezirii. Ecologistii pot sta si ei linistiti, pentru ca lemnul este un material 100% natural, 100% reciclabil, nu polueaza mediul nici la punerea in opera, nici in procesul de fabricatie, asa cum se intampla cu betonul sau otelul. Pentru o casa din lemn de acest tip, producatorii ofera o garantie pentru structura de rezistenta de 50 ani, iar durata de viata poate depasi chiar si 100 de ani.

Si poate cel mai important pentru multi dintre cei care isi doresc o casa este faptul ca, in general, costurile unei case din lemn prefabricat sunt cu cel putin 40% mai mici decat cele pentru tipurile de case din zidarie si beton.

Adauga un comentariu


3 Comentarii

Raul

30 iulie, 13:31

Pentru Sima Cris si Constantin Tino
Si eu sunt in documentare pentru constructia unei case de lemn si cred ca va pot oferii aproape toate detaliile de care aveti nevoie.Sunati-ma sau triteti un email.0742313655 sandorraul@gmail.com

sima cris

08 iulie, 23:13

Este ceva interesant. Sunt in cautari de informati pentru a construi o casa.
Multumesc pentru aceste dedalii, sunt interesante si utile.
Vreu sa fac un beci din piatra,si sa ridic o casa pe o suprafata de maxim 100 mp cu mansarda.
Va rog cat ar costa?
Multumesc anticipat!!!

constantin tino

02 iunie, 11:07

buna ziua ma numesc costin mar interesa si pe mine cit mar costa o casa de 80mp parter +etaj tot de 80 mp constuita cu panouri osb

Alte articole

Tiny house - Casa mica Tiny house - Casa mica
Avantajele unei locuinte automatizate Avantajele unei locuinte automatizate
Alegerea casei Alegerea casei
Locuintele micro-compacte Locuintele micro-compacte
7 lucruri ce nu ar trebui sa lipseasca unei case de vacanta de la munte 7 lucruri ce nu ar trebui sa lipseasca unei case de vacanta de la munte
Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I) Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I)

Vezi mai multe articole