on

Agentia Fondului pentru Mediu a anuntat dosarele persoanelor fizice acceptate in Programul Casa Verde Clasic

17 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe data de 12 mai 2017, Ministerul Mediului a publicat pe afm.ro lista solicitantilor - persoane fizice acceptate in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire (sesiunea 10 octombrie – 24 octombrie 2016).

Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu din 12.05.2017 a aprobat primele 50 de dosare aferente fiecarui judet. Lista completa a dosarelor acceptate o puteti vizualiza aici.

De asemenea, pe site-ul afm.ro a fost publicata si lista solicitanților - persoane fizice respinse in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, sesiunea 10 octombrie – 24 octombrie 2016, in sedinta Comitetului Director al AFM din 10.05.2017, publicata in 10 mai 2017.

Solicitantii pot contesta Decizia Comitetului Director, in conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) din Ghidul de Finantare, in termen de 10 zile lucratoare, atat in format fizic, cat si electronic.

Cazierul judiciar, necesar pentru dosarul de finantare

Conform site-ului afm.ro, ghidul de finantare al Programului Casa Verde prevede ca dosarul de finantare trebuie sa cuprinda si cazierul judiciar al aplicantului. Totodată, legea mai spune si ca persoanele fizice au dreptul de a opta pentru prezentarea cazierului judiciar sau poate consimti expres insarcinarea institutiei publice cu obtinerea acestui act de la organele abilitate.

Astfel, solicitantul care depune dosarul de finantare pentru Programul Casa Verde poate depune cazierul judiciar in original, sau poate opta pentru a depune consimtamantul expres, conform modelului din anexa de mai jos.

Suma alocată sesiunii de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, este:

  1. Beneficiari persoane fizice - 80.000 mii lei;
  2. Beneficiari persoane juridice - 14.739 mii lei.

Adauga un comentariu


3 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

16 aprilie, 10:57

Buna Ancuta,

Dosarele se depun la Agentia de Mediu din Cluj.

Ancuta Chiorean

13 aprilie, 15:04

Buna ziua,
Va rog sa,mi spuneti cum sa procedez cu dosarul pentru casa verde in vederea finantarii ?
Eu locuiesc in Turda judet Cluj. Unde trebuie sa depun actele?
Multumesc mult

Maria

02 noiembrie, 11:16

Desi pe site-ul AFM e precizat ca se poate alege intre a depune cazier sau consimtamant, in realitate, dosarele celor care au depus consimtamant in locul cazierului au fost respinse, la fel si contestatiile in aceste cazuri. Ramane de vazut cate procese vor fi initiate pe aceasta tema de toata jena la adresa institutiei.

Alte articole

5 lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te muti in casa noua 5 lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te muti in casa noua
Cum se calculeaza un metru ster de lemne? Cum se calculeaza un metru ster de lemne?
De ce nu isi mai cumpara tinerii case? De ce nu isi mai cumpara tinerii case?
Mutatul intr-o alta casa: 6 sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi in doar doua zile toate lucrurile Mutatul intr-o alta casa: 6 sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi in doar doua zile toate lucrurile
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2021 Programul Casa Verde Fotovoltaice 2021
Criza fortei de munca: solutii pentru atragerea noilor generatii in constructii Criza fortei de munca: solutii pentru atragerea noilor generatii in constructii

Vezi mai multe articole