on

Alegerea saltelei: recomandari pentru o investitie inteleapta

19 decembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se spune ca o treime din viata o petrecem dormind. Poate parea mult, dar odihna este absolut necesara pentru regasirea energiei necesare in activitatile zilnice. Somnul insa, nu este suficient daca nu este si odihnitor, iar calitatea saltelei este definitorie pentru acest aspect.

Asa cum se stie, suprafata pe care dormim trebuie sa fie confortabila, insa notiunea este diferita de la individ la individ. Altfel, criteriile de baza pentru alegerea unei saltele raman aceleasi: elasticitatea, fermitatea, reglarea temperaturii si controlul umiditatii. Daca vreunul sau mai multe dintre acestea nu sunt intrunite, acesta este un semn ca salteaua trebuie schimbata.

Cel mai important semn ca suprafata pe care dormi nu mai este capabila sa asigure un somn odihnitor este chiar faptul ca dimineata apar durerile de spate sau amorteala membrelor. Cauza? Bineinteles, salteaua.

De aceea, cand se pune problema achizitionarii uneia noi, este recomandata studierea ofertei unor marci recunoscute pentru calitatea produselor. Un astfel de portofoliu poate fi gasit, spre exemplu, compania timisoreana Domafon, care detine branduri reputate precum Tempur sau Permaflex. In plus, la astfel de distribuitori autorizati poate fi solicitata si consultanta, pentru alegerea celei mai potrivite saltele.

Desigur, in prealabil poate fi efectuata o cercetare si pe internet, pentru o imagine mai bine conturata a viitoarei achizitii, mai ales ca pe piata exista o varietate destul de insemnata de saltele (cu arcuri, cu spuma de memorie, latex sau din materiale elastice etc).

De asemenea, este foarte important ca salteaua sa fie testata in showroom, chiar si in conditiile unei informari temeinice si a unei consultante avizate. Pretul nu este relevant pentru o saltea, astfel ca aceasta va trebui oricum incercata destul de atent, prin simularea unor pozitii asemenea celor din timpul noptii, astfel incat cumparatorul sa isi dea seama daca aceasta ii va putea oferi confortul cautat.

Foarte importante sunt si detaliile privitoare la intretinerea saltelei achizitionate, respectiv conditiile de curatarea si de protejare a acesteia. Pentru a o pastra mai mult timp curata, este recomandata acoperirea acesteia cu o husa, care la randul ei trebuie tratata periodic impotriva bacteriilor si a alergenilor. Tot pentru protectie, este indicat ca salteaua sa fie intoarsa, in conditiile in care modelul permite dupa 3-4 luni de utilizare, pentru a nu risca deteriorarea formei acesteia si, implicit, pentru a-i prelungi speranta de viata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ergonomia somnului – saltele si perne Ergonomia somnului – saltele si perne
De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie? De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie?
Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a
Amenajarea dormitorului: alegerea saltelei si sfaturi pentru un somn odihnitor Amenajarea dormitorului: alegerea saltelei si sfaturi pentru un somn odihnitor
Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua) Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua)
Paturi de vis Paturi de vis

Vezi mai multe articole