Cuier pentru copii - bricolaj

06 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vremea friguroasa de afara ne indeamna sa petrecem tot mai mult din timpul liber in casa. Asadar, nu pierdeti vremea si incercati sa construiti ceva util pentru casa dvs. Fie ca reconditionati un scaun vechi, reparati o usa, sau construiti un cuier cu o forma ingenioasa pentru cei mici – un cuier in forma de creion!
Pentru confectionarea lui veti aveti nevoie de materiale: lemn, suruburi, vopseluri, pensule si cateva unelte existente in casa oricarui pasionat de bricolaj.
 
Operatiunile sunt usor de realizat si nu va trebuie decat putina indemanare.
Mai intai, bucata de lemn trebuie finisata pe toate laturile cu ajutorul rindelei electrice, in vederea obtinerii unei suprafete perfect netede si lipsite de asperitati. Cu aceeasi unealta puteti realiza varful “creionului” avand grija ca acesta sa fie cat mai simetric.
 
Dupa ce ati terminat de finisat varful, indreptati-va atentia catre capatul inferior al viitorului cuier de unde va trebui sa decupati 4 bucati egale pe care le veti folosi la realizarea agatatorilor. Pentru fixarea lor veti avea nevoie de 4 cilindri egali din lemn. Componente vor fi unite doua cate doua cu ajutorul unor suruburi, iar apoi se vor atasa cuierului.
 
Odata fixate cele 4 carlige ale cuierului, puteti trece la vopsirea lui. Si cum cei mici sunt atrasi de culorile vii, pastelate este bine sa combinati cat mai multe culori diferite pentru a obtine un efect vizual atractiv.
 
Nu mai ramane decat sa aduceti hainutele celor mici si sa le atarnati in noul cuier!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Construirea unui foisor Construirea unui foisor
Cum construim un bar in bucatarie Cum construim un bar in bucatarie
Aplicarea placilor ceramice Aplicarea placilor ceramice
Afla cum se aplica tencuiala peste tencuiala Afla cum se aplica tencuiala peste tencuiala
Antichizarea mobilierului din lemn Antichizarea mobilierului din lemn
Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY

Vezi mai multe articole