on

Despre DIY si modul in care poti darui din experienta ta

20 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultimul timp auzim tot mai des vorbindu-se despre conceptul DIY – Do It Yourself. Termenul, la baza, se refera la zona de bricolaj, amenajari si renovari, instalatii, echipamente si materiale de constructii. Dar in timp, americanii, si nu numai, asociaza termenul de DIY si cu alte subiecte care au o componenta practica, de la turism (planificarea calatoriei), pana la moda (confectionarea hainelor si a bijuteriilor) si chiar pana la modalitati prin care putem economisi bani (DIY Savings).

Orice proiect de bricolaj are mai multe etape, iar uneori chiar daca nu suntem noi cei care efectueaza operatiunea in sine, putem considera ca este un proiect de tip DIY. Spre exemplu, daca noi suntem cei care selectam si achizitionam materialele ce urmeaza a fi folosite, ne informam despre modul in care operatiunea trebuie realizata in mod corect, daca noi pregatim schitele si avem o idee clara a rezultatului final, daca noi suntem cei care selectam ofertele si angajam o echipa profesionista care sa realizeze proiectul conform planului si bugetului nostru - putem spune ca este un proiect de tip DIY ce s-a desfasurat sub atenta noastra supraveghere. Atata timp cat suntem implicati in proiect, cunoastem fiecare etapa, stim ce ne dorim si nu angajam o echipa care sa il realizeze asa cum stie ea mai bine – putem considera ca este proiectul nostru.

Citeste si: Instalarea unui semineu pe peleti

Proiecte DIY au o serie de avantaje si pe langa faptul ca poti realiza lucruri uimitoare cu un buget limitat, timpul petrecut bricoland va fi unul mai placut. Astfel, pe langa faptul ca te vei relaxa, iti vei dezvolta creativitatea si imbunatati indemanarea.

Daca nu ai inspiratie si nici nu stii de unde sa incepi, poti sta linistit, vei gasi pe internet o multime de idei atat pentru incepatori, cat si pentru persoanele care au deja experienta cu astfel de proiecte. Exemple de proiecte de tip DIY, inclusiv informatii pretioase despre materialele folosite si bugetul alocat, dar si schite si sfaturi despre cum sa le realizezi intr-un mod cat mai relaxant si corect, vei gasi si pe forumul nostru. Motiv pentru care le multumim tuturor forumistilor nostri, pentru implicare si pentru ca impart cu noi, dar si cu cititorii nostri aceste informatii atat de utile.

Tu cu ce iti ocupi timpul? Ce proiecte ai inceput sau iti doresti sa le demarezi in viitorul apropiat? Daca esti sef de proiect, la tine acasa - nu uita sa faci poze si sa le trimiti pe adresa redactiei - contact@misiuneacasa.ro. In felul acesta, aflam cu totii - lucruri interesante si invatam unii de la ceilalti, cum si de ce e bine asa si nu altfel, cum sa ne ferim de greseli, ce sa alegem si de ce. Ne poti trimite inclusiv fotografii sau continut video.

Citeste si: Renovare mansarda – Proiectul unui forumist

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Adapost pentru pasari Adapost pentru pasari
Panta de scurgere Panta de scurgere
Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori? Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori?
Baitul - aspectul firesc al lemnului Baitul - aspectul firesc al lemnului
DIY – cum sa construiesti un gratar din caramida DIY – cum sa construiesti un gratar din caramida
 Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel! Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel!

Vezi mai multe articole