on

Castigatorii premiului din cadrul Guardian Student Design Challenge 2016

24 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bertrange, Luxembourg, 20 septembrie 2016 – Castigatorii premiului Guardian Student Design Challenge 2016 au fost anuntati astazi, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc pe durata expozitiei Glasstec din Düsseldorf, Germania. In cadrul concursului, studentii proiectanti au fost invitati sa creeze si sa dezvolte idei de aplicatii interioare cu ajutorul sticlei antireflexive Guardian Clarity™ in urmatoarele medii: de locuire, de munca, cultural sau de relaxare.
Castigatorii:

 • Primul premiu, in valoare de 10.000 €, a fost acordat lui Angelo Blythe si Anastasia Tasoula Kontzes pentru conceptul lor de design „Guardian Clarity Sightseeing Boat” (Barca de vizionare a obiectivelor turistice Guardian Clarity).
• Cel de-al doilea premiu, in valoare de 5.000 €, i-a fost inmanat lui Simon Seidl pentru propunerea sa „Glass Partition”.
• Cel de-al treilea premiu, de 2.500 €, a fost castigat de Emanuel Etzersdorfer si Felix Stadie, cu proiectul lor „tme. Glass clock.”

Expunerea ideilor de aplicatii pentru interior pentru sticla antireflexiva

Castigatorii premiilor au fost selectati de catre un juriu alcatuit din experti internationali si in baza urmatoarelor criterii: nivelul de inovatie, functionalitate, utilizarea sticlei Guardian Glass, atractivitatea estetica, valoarea pentru utilizatori si potentialul de punere in aplicare.
Conform opiniei exprimate de juriu: „Lucrarea castigatoare utilizeaza intr-un mod excelent performanta anti-reflexiva a sticlei Clarity, generand beneficii reale pasagerilor barcii de vizionare a obiectivelor turistice. Prezentarea profesionista arata cu claritate ca proiectantii Angelo Blythe si Anastasia Tasoula Kontzes au lucrat din greu pentru a obtine o intelegere si o apreciere reale ale performantei sticlei. Pe locul al doilea, peretele despartitor ofera o combinatie excelenta de invizibilitate si de functie. Spatiile de locuit devin din ce in ce mai mici si inchise, prin urmare aceasta solutie este in acelasi timp practica si neimpunatoare in mod vizibil. Un concept excelent de utilizare a sticlei Clarity acasa. Si conceptul de ceas de sticla este un concept bine gandit, care combina niveluri diferite de reflexivitate a sticlei pentru a ajunge la un mod nou de indicare a timpului, intr-un stil unic.”

Membrii juriului pentru Guardian Student Design Challenge 2016 au fost Andreas Meyer (Scholl glass GmbH, Germania), Emily Martin (FX Magazine, Marea Britanie) si arhitectul Giovanna Latis (Studio d’Architettura aMDL, Italia). Membrii juriului Guardian Glass i-a inclus pe András Kovács (manager de produs) si Dimosthenis Liouris (manager al Centrului de Consiliere Tehnica).
Arhitectul Giovanna Latis a comentat: „Concursurile ofera intotdeauna o ocazie buna de a experimenta idei noi. De data aceasta, utilizarea sticlei ca element de imbinare in arhitectura si designul de produse a avut drept rezultat obtinerea unor solutii interesante, in care sticla ofera o functionalitate adaugata si nu reprezinta doar o bariera impotriva intemperiilor vremii.”

Dl. Andreas Meyer a declarat: „Am fost fascinat sa vad gama larga de propuneri diferite - unele foarte realiste si practice, altele mai futuristice si inventive.“ El a adaugat: „Mi-a placut sa evaluez aceste proiecte creative. Cele mai bune urari de viitor tuturor studentilor care au lucrat la aceasta provocare. Sper sa isi continue dezvoltarea personala in afacerea sticlei, pentru a ajuta la crearea viitorului.”
Conceptele castigatoare de design sunt afisate la standul Guardian Glass din sala 10, standul A28 din cadrul expozitiei glasstec (20-23 septembrie 2016, Düsseldorf, Germania). Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati www.guardianglasstec.com.
Pentru mai multe detalii despre conceptele castigatoare de design si concursul in sine, va rugam sa vizitati guardiandesignchallenge.com - un site web dedicat concursului de design.

Despre Guardian Industries Corp.:

Guardian Industries Corp. este o companie privata, diversificata, la nivel global, cu sediul principal la Auburn Hills, Michigan. Compania Guardian si grupul sau de companii detin un numar de 17.000 de angajati in America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia, viziunea fiind sa creeze valoare pentru clientii sai si pentru societate, printr-o continua inovatie, utilizand resurse mai putine. Guardian Glass este un producator de prim rang de produse fabricate din sticla float cu valoare adaugata si de solutii pentru aplicatii din domeniul arhitecturii, rezidential, de design interior, transporturi si tehnic. SRG Global este unul dintre cei mai mari producatori de finisaje avansate, cu valoare ridicata, de materiale plastice pentru industria auto, de camioane comerciale si de bunuri de consum, oferind solutii pentru o mai mare durabilitate a suprafetelor, integritate structurala, functionalitate, randament al vehiculelor si flexibilitate a designului. Guardian Building Products este distribuitorul de prim rang din S.U.A. de produse de constructie specializate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie
Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii
Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010 Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010
Bucurestenii - intrebati daca mai vor trei zgarie-nori - 27 Februarie 2009 Bucurestenii - intrebati daca mai vor trei zgarie-nori - 27 Februarie 2009
Comitetul Asociatiei decide daca administratorul isi poate exercita functia Comitetul Asociatiei decide daca administratorul isi poate exercita functia
Compania Wienerberger si-a dublat profitul net in 2016 Compania Wienerberger si-a dublat profitul net in 2016

Vezi mai multe articole