on

Ce se poate intampla daca nu respecti Proiectul de Autorizatie de Construire

29 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu poti sa incepi construirea unei case daca nu detii un proiect aprobat si o Autorizatie de Construire. Am descris aici pasii pe care trebuie sa-I urmezi pentru a obtine aceasta autorizatie. Proiectul acela trebuie respectat si nu este bine ca, atunci cand incepi sa construiesti, sa faci modificari in ceea ce priveste amplasarea casei pe teren, dimensiunea sau forma casei, nici sa construiesti anexe alipite care nu au fost prevazute in proiect. Ce se poate intampla, totusi, daca nu respecti proiectul pe baza caruia ai primit Autorizatia de Construire?

In primul rand, daca nu ai construit conform planului, este posibil ca persoana care vine sa faca receptia lucrarii sa nu semneze documente care atesta ca intreaga constructie respecta proiectul. Daca ar semna documentele ar realiza un fals in acte, cine isi risca reputatia, locul de munca sau chiar libertatea pentru asa ceva? 

Pe de alta parte, exista probabilitatea ca un functionar al primariei sa verifice documentele de receptie a lucrarii si sa acorde amenzi daca identifica neconcordante intre proiectul care a primit Autorizatia de Construire si lucrarea finala.

Totusi, ce este de facut daca deja te-ai abatut de la proiect, dar vrei totusi sa fii in regula cu toate actele si autorizatiile? Ai putea sa refaci proiectul casei si apoi sa reiei procesul de autorizare. Da, asta implica o noua serie de cheltuieli, poate chiar si o amenda, dar cel putin vei avea actele in regula.

Cel mai bine este sa stii din start cum iti doresti sa fie viitoarea ta casa, sa stabilesti toate detaliile inca din faza de schita si sa respecti proiectul in baza caruia ai obtinut Autorizatia de Construire.

Adauga un comentariu


3 Comentarii

Popescu

07 februarie, 14:55

Buna ziua
am construit o casa cu toate actele in regula autorizatie plus proiect dar in proiect acoperisul este total diferit
mentiones ca am angajat o firma pentru obtinerea actelor dupa care am fost un pic tepuit ,, tipic rominesc
ce este de facut pentru receptie
Va multumesc

Admin MC

03 septembrie, 17:54

Buna ziua,

Pe forumul Misiunea Casa specialistii nostri, precum si membri comunitati va pot oferi o sumedenie de sfaturi referitor la problema dvs.

www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

costea liviu

30 august, 01:56

Buna. Am inceput sa construiesc casa dupa proiect dar ca am realizat constructia invers ca si cand te-ai uita in oglinda deoarece proiectantul cred ca nu m-a inteles . Am turnat temelia si nu stiu daca sa continui sau nu I-mi puteti spune ce trebuie sa fac?

Alte articole

Viata la bloc – Ministerul Sanatatii face ordine in parcare si la ghena de gunoi Viata la bloc – Ministerul Sanatatii face ordine in parcare si la ghena de gunoi
Certificatul energetic obligatoriu sau nu? Certificatul energetic obligatoriu sau nu?
Cuprinsul Certificatului de Urbanism Cuprinsul Certificatului de Urbanism
Ce este POT si ce este CUT Ce este POT si ce este CUT
Garantia este dovada calitatii in constructii Garantia este dovada calitatii in constructii
Inaltimea maxima a cladirilor Inaltimea maxima a cladirilor

Vezi mai multe articole