on

Ce trebuie sa stii inainte sa incepi repararea peretilor

16 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Repararea peretilor este unul dintre subiectele cele mai populare din domeniul constructiilor si amenajarilor, indiferent de sezon. Tocmai de aceea, in acest articol alegem sa impartasim discutia purtata cu unul dintre cititorii nostri, care  ne-a prezentat urmatoarea situatie:

“Am un apartament din perioada comunista, realizat din placi din beton si izolat pe afara cu placi de polistiren expandat de 10 cm. Ideea e ca la interior, asa cum am citit ca e recomandat, as dori sa tencuiesc. Ce sa ii cer meseriasului? Ce combinatie de tencuieli? Ca, din ce am mai vazut eu, se tencuieste in doua straturi, un strat de incarcare si un strat de indreptare.

Intrebarea e: exista un produs din categoria tencuielilor care sa imi ofere o izolatie termica mai buna, dar care sa imi si lase peretele sa respire?

Si inca o intrebare: in ceea ce priveste peretii, sunt vreo 5-7 cm diferenta. Merita sa ii incarc sau sa ar trebui sa indrept prin acoperirea intregului perete cu foi de gips-carton?”

In primul rand, trebuie mentionat din start ca ideea cu respiratia peretilor din beton la care facea referire cititorul nostru este un mit, cu care niciun proprietar nu ar trebui sa isi bata capul. Pentru procesul de respirabilitate, este suficienta aerisirea periodica si mentinerea unui nivel rezonabil al umiditatii din interior, de 40-60%.

In ceea ce priveste indreptarea peretilor, aici se disting doua situatii. In cazul in care suprafata care trebuie corectata nu are diferente mari de nivel, este suficienta aplicarea unui strat de glet de u,plere pe baza de ipsos, in unul sau doua straturi. Dupa aceea, poate fi aplicat un strat de glet fin pe baza de ciment alb, precum cele din gama Ceresit (CT126 si CT127)

Cealalta situatie vizeaza cazurile in care abaterea care trebuie corectata este la fel de mare precum cea prezentata de cititorul nostru. In cazul in care aceasta este mai mare de 5-7 cm, este recomandata tragerea in plan a peretilor, insa fara indreptarea colturilor la 90°. Totusi, cea mai recomandata varianta ramane folosirea unui sistem cu profile metalice si placi din gips-carton.

Pentru intrebari si alte discutii pe tema constructiilor si amenajarilor, nu uita ca te asteptam pe forumul nostru, acolo unde specialistii nostri iti pot oferi sfaturi calificate: http://www.misiuneacasa.ro/forum/

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Eugen

23 februarie, 18:06

Va sfatuiesc sa folositi tencuiala de ipsos Rigips Rimano Ten. Produsul suporta incarcari de pana la 4 cm/strat si se poate aplica cu drisca sau mistria.Se trage cu dreptarul de metal obtinandu-se suprafete foarte plane.

Alte articole

Cum sa iti pregatesti casa pentru vara Cum sa iti pregatesti casa pentru vara
Cum sa folosesti gresia cu aspect de marmura in decorul casei tale Cum sa folosesti gresia cu aspect de marmura in decorul casei tale
Compania romaneasca Delta Studio isi continua activitatea si lanseaza un program de consiliere online Compania romaneasca Delta Studio isi continua activitatea si lanseaza un program de consiliere online
Obtine casa in care sa iti faca placere sa locuiesti! Obtine casa in care sa iti faca placere sa locuiesti!
Intretine-l corect, iar semineul tau iti va multumi Intretine-l corect, iar semineul tau iti va multumi
Cum sa transformi mansarda in camera pentru copilul tau Cum sa transformi mansarda in camera pentru copilul tau

Vezi mai multe articole