Casa sanatoasa

Cele 8 elemente ale unei case sanatoase

19 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O casa “verde” si sanatoasa sprijina bunastarea oamenilor care traiesc acolo, in mai multe moduri:  asigura o energie mentala pozitiva, emana fericire si optimism si cel mai important, sanatate. Cat despre o casa nesanatoasa, aceasta poate fi oricand transformata in una potrivita, tinand cont de cele 7 elemente de mai jos.

Asadar, o casa sanatoasa ar trebui sa fie:

Uscata. Impedicarea apei sa intre in casa prin repararea problemelor din sistemul acoperisului este esentiala. Pe langa asta, apa de ploaie trebuie impiedicata sa intre in casa prin asigurarea unui drenaj eficient - efectul apelor pluviale asupra fundatiilor este deja binecunoscut. O alta etapa in mentinerea uscata a unei case este verificarea instalatiilor santitare din interior, care nu trebuie sa aiba scurgeri.

Curata. Curatenia unei case este esentiala pentru sanatate. Aceasta previne aparitia unor alergeni daunatori precum acarienii, previne acumularea de praf care poate duce la probleme respiratorii, dar si asigura o sanatate mentala mult mai buna. O casa curata semnifica disciplina, iar disciplina semnifica sanatatea noastra, a oamenilor.

Sigura. Pe langa securitatea de natura fizica – usi si ferestre de calitate, eventual un sistem de alarma, casa ar trebui sa fie sigura pentru oricine din ea. Chiar si pentru copiii mici. Aici putem include punerea in siguranta a substantelor anti-gandaci, a otravii si a oricarei fel de substanta care poate pune viata in pericol. Locul de joaca al copiilor trebuie sa fie unul fara suprafete dure sau ascutie. Optional, se pot instala detectoare de fum si extinctoare in caz de incendiu.

Bine ventilata. Cei mai multi oameni stau intr-un spatiu interior pentru circa 90% din timp. Climatul interior al casei este esential pentru oricine. Exista o relatie direct proportionala intre randamentul psihic, mental si fizic si calitatea muncii depuse in orice domeniu, dar si simpla relaxare. Creierul si organismul uman sunt facute sa consume oxigen. De aceea, aerul proaspat este esential intr-o casa, intr-o incapere inchisa.

Protejata de daunatori. Toti daunatorii cauta hrana, apa si adapost. Din acest motiv, casa trebuie mereu revizuita sa nu aiba crapaturi sau locuri prin care pot patrunde daunatori. Acest element este in stransa legatura cu intretinerea si curatenia unei case. Doar ele si o combinatie de pesticide pot asigura aceasta piesa din puzzle.

Bine intretinuta. O casa sanatoasa trebuie inspectata, reparata si curatata in mod regulat. Rutina acestor actiuni, dar si reparatiile unor probleme minore ce pot deveni majore reprezinta cheia catre casa potivita.

Eficienta din punct de vedere energetic. Costurile facturii lunare pot fi o povara pentru multi dintre noi. O casa sanatoasa va asigura o eficienta promitatoare din punct de vedere energetic. Pe aceasta putem include un sistem de eficient de incalzire adaptat nevoilor casei, izolare completa si eficace a peretilor, ferestre de calitate si izolare termica sub acoperis. Consumul moderat de energie electrica, apa si gaze pot fi si ele adaugate aici. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Secretele curateniei impecabile Secretele curateniei impecabile
Plante care purifica aerul din camera Plante care purifica aerul din camera
Cateva lucruri despre alunecarile de teren Cateva lucruri despre alunecarile de teren
Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
3 metode alternative de eliminare a mucegaiului 3 metode alternative de eliminare a mucegaiului

Vezi mai multe articole