Centralele se verifica din doi in doi ani

29 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mai sunt doar cateva zile pana cand posesorii de centrale termice trebuie sa intre in legalitate. Pana la sfarsitul acestei saptamani, toti proprietarii de centrale trebuie sa obtina autorizatie de functionare a acestora sau sa aiba verificare tehnica periodica efectuata. In caz contrar, furnizorul va sista livrarea combustibilului.
 
Cititorii care au vrut sa afle mai multe detalii despre aceasta problema au avut posibilitatea de a discuta direct cu Alexandru Szilveszter, inspector de stat sef la ISCIR. Acesta s-a aflat marti seara la sediul redactiei si timp de o ora a raspuns intrebarilor primite din partea cititorilor nostri.
 
Voicu Parvulescu, Bucuresti: Am o centrala pe care am pus-o in functiune in urma cu doi ani. Acum ar trebui sa-i fac verificarea, insa firma care a montat-o nu vrea sa vina. De unde pot contacta o alta societate?
Raspuns: Pe site-ul www.iscir.ro, la sectiunea centrale termice, exista o lista cu societatile autorizate de ISCIR pentru aceste lucrari. Daca nu aveti acces la Internet, va puteti adresa direct reprezentantilor nostri. Sediul ISCIR se afla pe strada Sf. Elefterie 47-49, sector 5, telefon 021/411.81.70.
 
Valeria Dulvar, Bucuresti: Am o centrala second-hand, veche de 12 ani. Nu am gasit nici o firma care sa vrea sa faca verificarea. Toti imi spun ca sunt piesele vechi si nu se mai gasesc. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Raspuns: Singura solutie e sa cautati o alta societate. ISCIR a acreditat peste 600 de firme care pot sa faca autorizarea de functionare. 
 
Cristian Nicolae, Urziceni: In urma cu doi ani am obtinut autorizatia de functionare pentru centrala. Firma care a montat-o mi-a spus ca am nevoie acum de o alta autorizare. Vreau sa stiu care este adevarul?
Raspuns: Autorizatia de functionare se obtine o singura data, la prima punere in functiune. Apoi, din doi in doi ani, se face verificarea tehnica periodica. Deci, daca au trecut doi ani de cand ati obtinut autorizarea, trebuie sa faceti acum doar verificarea.
 
Mihaela Gavan, Bucuresti: Am o centrala pe care am cumparat-o anul trecut, dar pe care nu am folosit-o niciodata. Nu e nici macar montata. Se incadreaza in acelasi regim ca si celelalte? Vreau sa stiu daca trebuie sau nu sa obtin autorizarea pana la 30 iunie.
Raspuns: Din moment ce nu este pusa in functiune, nu aveti nevoie nici de autorizare, nici de verificare.
 
Madalina Neacsu, Constanta: Am centrala in baie. Am auzit ca nu ar mai fi voie s-o tin acolo. Este adevarat sau nu?
Raspuns: Da, este adevarat. Centralele termice nu mai au ce cauta in baie. Trebuie neaparat sa luati legatura cu o firma autorizata care sa va repozitioneze, dar si cu o societate autorizata de ANRGN care sa intocmeasca un nou proiect.
 
Mariana Ionescu, Sibiu: Am o centrala cumparata in urma cu un an de zile. Este inca in garantie. Trebuie sa fac verificarea?
Raspuns: Garantia nu are legatura cu autorizarea de functionare. Daca la prima punere in functiune ati obtinut autorizatia de functionare, aceasta este valabila doi ani de zile, dupa care trebuie sa faceti verificarea tehnica periodica.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie Targul de la Hanovra: solutii Bosch pentru productie
Primele tranzactii cu locuinte in Bucuresti. Prima Casa a scumpit si apartamentele de 3 camere - 01 Octombrie 2009 Primele tranzactii cu locuinte in Bucuresti. Prima Casa a scumpit si apartamentele de 3 camere - 01 Octombrie 2009
Legi sucite de dragul obligatiilor noastre fata de UE: Piata imobiliara merge din 2010 pe propria raspundere - 15 Decembrie 2009 Legi sucite de dragul obligatiilor noastre fata de UE: Piata imobiliara merge din 2010 pe propria raspundere - 15 Decembrie 2009
Actiunea de grantuire si probleme legate de regimul spatiilor comune Actiunea de grantuire si probleme legate de regimul spatiilor comune
Se scumpesc asigurarile Iulian Enache Se scumpesc asigurarile Iulian Enache
Mii de locuinte noi incepute in Capitala in plina criza - 20 Aprilie 2009 Mii de locuinte noi incepute in Capitala in plina criza - 20 Aprilie 2009

Vezi mai multe articole