on

Creste pretul casei tale prin cateva investitii in bucatarie

07 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se apropie toamna, de obicei unul dintre anotimpurile in care lucrurile incep sa se miste pe piata imobiliara. Ca de obicei, in topul criteriilor de selectie vor fi si de aceasta data pretul, localizarea, facilitatile si proximitatea centrelor comerciale si a mijloacelor de transport, in special a metroului.

Cu toate acestea, daca te pregatesti sa vinzi un apartament sau o casa, afla ca mai exista si alte aspecte pe care le poti imbunatati pentru a ridica pretul de vanzare. Unul dintre acestea este amenajarea bucatariei dupa standardele actuale.

Iti redam mai jos o lista de modificari pe care le poti aduce pentru a plasa locuinta pe care vrei s-o vinzi in topul preferintelor eventualilor cumparatori.

1. Acopera suprafetele de lucru cu granit

In medie,  conform unui studiu american, locuintele cu astfel de finisaje sunt vandute cu 38 de procente mai rapid decat cele cu suprafete melaminate, spre exemplu.

2. Vopseste mobilierul in doua tonuri

Aceasta este o alta caracteristica pe gustul cumparatorilor. Retine ca, pentru un impact vizual si mai puternic, culoarea mai deschisa ar trebui aplicata in partea superioara, iar cea inchisa la baza, pentru a crea senzatia de spatiu.

3. Mareste spatiul de depozitare

Asa cum era de asteptat, cele mai multe dintre persoanele interesate de achizitionarea unei locuinte sunt incantate sa aiba in aceasta si o camara spatioasa. Conform unui studiu, nu mai putin de 80% dintre intervievati au mentionat chiar ca si-ar dori o camara suficient de spatioasa incat sa poata intra in aceasta.

4. Foloseste faianta din placi mici

In mod putin neasteptat, unul dintre sondajele efectuate pe piata imobiliara din SUA a revelat faptul ca bucatariile placate cu placi de faianta mici sunt vandute cu 13% mai rapid decat cele placate cu altfel de materiale.

5. Schimba chiuveta

Studiile arata ca o chiuveta din ceramica amplasata in bucatarie influenteaza alegerea cumparatorilor unei locuinte. Iar daca aceasta mai are si un separator pentru vase, deja vorbim despre o crestere de 8 procente a probabilitatii de vanzare a casei sau apartamentului.

6. Darama peretii

Peste jumatate dintre persoanele intervievate in cadrul unui studiu au declarat ca isi doresc ca viitoarea lor casa sa nu aiba o bucatarie separata de living printr-un zid. Asadar, un open space ar deveni o prioritate pe lista celor mai multi dintre cumparatori.

7. Asigura un spatiu de luat masa 

Pentru ca, nu-i asa, nicio familie nu vrea sa se inghesuie in bucatarie in timpul unei cine. In acest caz, o locuinta cu un spatiu special dedicat servirii mesei devine o prioritate pentru orice potential cumparator.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi utile pentru modernizarea bucatariei Sfaturi utile pentru modernizarea bucatariei
Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje
Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta? Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta?
Suprafete speciale: blaturile de bucatarie Suprafete speciale: blaturile de bucatarie
O bucatarie in stil rustic O bucatarie in stil rustic
Lumina din bucatarie - Partea a II-a Lumina din bucatarie - Partea a II-a

Vezi mai multe articole