on

Cum iti creezi o garderoba capsula pentru a economisi spatiu in casa?

09 august, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Crearea unei garderobe capsulă, minimalistă, este cea mai judicioasă modalitate de a-ți simplifica garderoba, de a te bucura de un plus de spațiu în casă și de a-ți pune în același timp, cel mai bine stilul în valoare. Dar, în același timp, este și cea mai bună modalitate de a-ți simplifica viața puțin. Vrei să spui La revedere unei garderobe care dă pe dinafară și să optezi pentru un stil fără efort? Ai nevoie în acest caz de o garderobă capsulă!

Cum se poate crea o garderobă capsulă?

Cel mai bine ar fi să începi prin a evalua garderoba ta actuală. Fă inventarul hainelor tale, ce mai porți și ce nu, care sunt hainele sau încălțămintea de care nu ai cum să te desparți precum adidas Terrex Hikster, dar și care sunt lucrurile pe care nu le mai porți.

Determină care este stilul tău. Ține cont în acest caz de activitățile tale zilnice, de tipul tău de corp și de preferințele pe care le ai atunci când alegi hainele care vor compune o garderobă capsulă.

Ai nevoie de piese vestimentare clasice și atemporale. Dar și de nuanțe neutre, precum albul, negrul, bleumarinul sau bejul, dar și pe un stil mai clasic.

În același timp, este important să limitezi piesele vestimentare din capsulă. Garderoba capsulă tipică ar trebui să conțină în jur de 30-40 de piese. Dar, aceste articole sau piese vestimentare ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate. Atunci când creezi o garderobă minimalistă, este important să investești în haine și încălțăminte de calitate care vor dura mai mulți ani.

 

idei garderoba


Creează o paletă de culori pe care să te bazezi

Ideea nu este de a avea un look complet monocrom, ci mai degrabă de a găsi câteva culori care să ți se potrivească și să se potrivească și ele bine împreună. Există tot felul de teorii/metode bazate pe colorimetrie, în funcție de culoarea părului, a tenului sau a ochilor, pentru a găsi culorile care ți se potrivesc cel mai bine. Dar, cel mai bine să îți bazezi alegerea în primul rând pe cum te simți, pe gusturile și personalitatea ta. 

Așadar, primul pas este să îți identifici paleta de culori de bază pe care să o păstrezi în garderobă. Acest lucru te va ajuta să creezi ținute versatile alături de adidas Terrex Trailmaker.

Pentru a-ți construi paleta de culori, trebuie să începi prin a-ți identifica gusturile, dorințele, mecanismele tale naturale, iar acest lucru implică o mică interogație introspectivă:

• Începe prin a te gândi la ultimele trei ținute pe care le-ai purtat și enumeră toate culorile.

• Enumeră toate culorile în care te simți bine.

• Ce culori îți plac, dar le porți rar?

 

Este important să mizezi și pe imprimeuri sau motive

Poți include în paleta de culori a garderobei tale capsulă și imprimeurile sa motivele. Dungi, buline, motive geometrice, florale, animaliere... imprimeurile și motivele sunt numeroase și pot să fie purtate foarte bine cu o pereche de adidas Continental 80. Imprimeurile și motivele sunt aproape indispensabile într-o garderobă minimalistă, mai ales dacă paleta ta de culori este limitată. Acestea pot fi folosite strategic pentru a adăuga interes și energie unui look, atâta timp cât sunt folosite corect.

Dacă te gândești și tu să îți compui o garderobă capsulă și ai deja piese vestimentare care răspund acestor criterii, înseamnă că ești deja pe calea cea bună!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Curiozitati despre alimente Curiozitati despre alimente
Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania
Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion
Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate! Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate!
Casa spectaculoasa a lui Lionel Messi din Barcelona Casa spectaculoasa a lui Lionel Messi din Barcelona
Polare calduroase de dama - Ce fleece sa alegi pentru munte? Polare calduroase de dama - Ce fleece sa alegi pentru munte?

Vezi mai multe articole