on

Cum se curata corect masina de spalat?!

21 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi suntem obisnuiti ca masina de spalat sa curete lucrurile pentru noi, si ea trebuie curatata din cand in cand.

O masina de spalat care nu este curatata va aduna in timp atat bacterii care iti pot ameninta sanatatea, dar si mirosuri neplacute si chiar mucegai. Iar reziduurile adunate de-a lungul timpului pot ajunge pe hainele proaspat spalate.

Poti evita aceste probleme, daca cureti masina de spalat din cand in cand.

De ce este necesar sa cureti masina de spalat rufe?

Pin utilizarea in mod regulat a masinii de spalat rufemasinii de spalat rufe, reziduurile de sapun din detergent se vor depune pe interiorul acesteia, favorizand aparitia germenilor, bacteriilor si chiar a mucegaiului. Mai mult decat atat acestea pot duce la degradarea masinii.

Cat de des trebuie curatata masina de spalat rufe?

Curatarea masinii de spalat rufe trebuie sa se realizeze lunar. In acest proces trebuie integrate toate componentele masinii: compartimentul pentru detergent, cuva si garnitura cuvei, filtru, dar si furtunele de alimentare si de evacuare a apei. Nu uita si de exteriorul masinii.

Ce solutii poti folosi pentru curatarea masinii de spalat rufe?

Masina de spalat rufe poate fi curatata atat cu produse din comert, dar si cu produse naturiste preparate chiar de tine. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, apa si/sau otet alb.

Poti folosi un amestec compus din jumatate de pahar cu bicarbonat si jumatate de pahar cu apa. Amestecul se va turna fie in compartimentul de detergent, fie in cuva masinii. Masina se va porni in gol la o temperatura cat mai mare.

De asemenea, poti folosi si o solutie compusa din o cana de apa, doua cani de otet si un sfert de cana de bicarbonat de sodiu. Acesta poate fi folosit la fel ca in cazul de mai sus. Dupa ce se termina ciclu de spalare, deschide usa masinii de spalat si ferestrele casei, astfel incat sa iasa repede mirosul de otet. De asemenea, folosind buretele, curata bine cuva.

Pentru o curatare ceva mai simpla, pune doua plicuri cu bicarbonat in compartimentul pentru detergent si porneste masina pe un program de spalare scurt. Dupa ce programul s-a incheiat, trebuie sa verifici si sa te asiguri ca nu a ramas bicarbonat in sertarul pentru detergent

Curata si exteriorul masinii, sticla de la usa, tamburul dintre usa si cuva, precum si compartimentul pentru detergent si balsam. Pentru aceasta operatiune poti folosi un burete umezit intr-un amestec de apa si otet.

Nu uita sa cureti si filtrul masinii de spalat, caci acesta este locul in care se aduna scame si reziduuri din tesaturi, firele de par de pe haina sau banii uitati prin buzunare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegi un trio imbatabil pentru îngrijirea țesăturilor: mașina de spălat, uscătorul de rufe și fierul sau stația de călcat Cum alegi un trio imbatabil pentru îngrijirea țesăturilor: mașina de spălat, uscătorul de rufe și fierul sau stația de călcat
Kirby, un aspirator pe care te poti baza Kirby, un aspirator pe care te poti baza
Cum cureti masina de spalat Cum cureti masina de spalat
Reduceri de-ti usuca hainele! Reduceri de-ti usuca hainele!
Care sunt cele mai bune hote de pe piata Care sunt cele mai bune hote de pe piata
Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o plita electrica incorporabila Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o plita electrica incorporabila

Vezi mai multe articole