De ce ar cumpara cineva un apartament cu 2 camere in Asmita pentru 117.000 euro

06 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cel mai scump ansamblu rezidential din Romania, Asmita Gardens, declarat insolvent in 7 octombrie, a intrat din nou in atentia cumparatorilor, dupa noua luni de blocaj in vanzari. Primul cumparator este Bogdan Papandopol, seful diviziei imobiliare a casei de avocatura Salans Romania. Pretul platit: 117.000 euro, plus TVA.
 
Papandopol a incheiat astazi contractul de vanzare-cumparare pentru un apartament cu doua camere, in suprafata de 100 mp, intr-unul din primele turnuri rezidentiale dezvoltate in cadrul Asmita Gardens, la un pret de 1.300 de euro/mp, mult peste media pietei. Pretul maxim la care au ajuns sa se vanda apartamentele din Asmita, pe finalul perioadei de „boom“ imobiliar, a fost de 1.600 euro/mp.
 
„Eu intentionam sa cumparat un apartament in Asmita inca de la inceputul anului, insa de atunci si pana acum vanzarile au fost blocate din lipsa unei echipe dedicate. Eu consider pretul adecvat pentru un apartament nou care are finisajele si locatia aceasta. E un risc pe care l-am acceptat fata de evolutia pietei pe viitor. Nu sunt folosit ca imagine pentru proiect, pentru ca eu am depus cerere de cumparare la ei“, si-a motivat decizia Bogdan Papandopol. El a achizitionat apartamentul prin credit bancar, dar a venit si cu surse proprii.
 
„Am recrutat din piata o echipa de patru oameni de vanzari, iar acum incepem sa avem primele rezultate. Pe langa acest contract, saptamana viitoare vom mai semna inca trei la un pret similar, de circa 1.200 euro/mp. Pana mai gasim cumparatori nu vom scadea preturile. Toti se asteptau sa vindem cu 700 euro/mp, dar noi am demonstrat ca sunt cumparatori si pentru preturi mai ridicate“, a declarat pentru Capital Remus Borza, managing partner in cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens.
 
Acesta a mentionat, recent, ca ritmul de vanzari va fi initial de 2-3 unitati pe luna si va creste treptat la 10-20 de apartamente lunar, odata cu finalizarea ultimei faze de constructie.
 
Se reiau lucrarile la ultima faza
 
Potrivit lichidatorului, luni, 5 decembrie, urmeaza sa se semneze o intelegere cu presedintele Consiliului de Administratie al Strabag, antreprenorul general al proiectului, pentru reluarea lucrarilor de constructie. Borza spune ca, incepand de marti, constructorul va demara lucrarile si le va finaliza pana in 31 martie 2012. Strabag mai are de racordat la utilitati si de testat ultimele patru blocuri ale complexului, care numara peste 400 de apartamente, dintr-un total de 758 de unitati.
 
Seful Euro Insol a mai anuntat ca, pana de Craciun, se va deschide si centrul SPA din cadrul Asmita Gardens, o investitie de 2 mil. euro, si ca se afla in negocieri cu retailerii Carrefour si Kaufland pentru deschiderea unui supermarket de 1.000 mp la parterul unuia dintre blocuri.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pelican Com: Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a lui 2009 - 12 DECEMBRIE 2008 Pelican Com: Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a lui 2009 - 12 DECEMBRIE 2008
Credite in blocuri rezidentiale bancare Credite in blocuri rezidentiale bancare
Philips Lighting anunta cel mai inovator proiect de iluminat inteligent smart office din Romania: Aviatorilor 8 Philips Lighting anunta cel mai inovator proiect de iluminat inteligent smart office din Romania: Aviatorilor 8
Unde mai puteti plati utilitatile Unde mai puteti plati utilitatile
Programul Programul "Prima Casa", si pentru locuinte nefinalizate - 19 Iunie 2009
Targul Imobiliar PROJECT EXPO - Targul Imobiliar PROJECT EXPO - "PRIMA CASA", 17 - 19 Iulie! - 09 Iunie 2009

Vezi mai multe articole