on

Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional

14 iunie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand incepi renovarea unei bai, iti doresti ca totul sa aiba o anumita coerenta, care sa creeze o senzatie de spatiu si care sa te inspire la relaxare. Dar pentru a atinge acest deziderat, atat obiectele sanitare, cat si mobilierul, trebuie sa se afle in deplina armonie estetica si functionala. Dupa acest principiu s-au ghidat si designerii Roca in momentul cand au creat colectia Inspira, o colectie care satisface toate gusturile in materie de amenajare a baii.

Inspira este atat pe placul persoanelor care apreciaza liniile bine definite, drepte si culorile sobre, cat si pe al celor care sunt orientati, mai degraba, catre un mobilier cu forme rotunjite, prietenoase sau catre piese din lemn, care ofera o anumita caldura spatiilor in care sunt amplasate. Despre aceste posibilitati de amenajare vom discuta pe larg in continuare.

Alege-ti stilul

Inainte de a alege mobilierul pentru baie, mai intai trebuie stabilit stilul acestuia. In ceea ce priveste acest aspect, exista trei variante:

  • Rotund
  • Rotunjit (cu unghiuri rotunjite)
  • Patrat

Desigur, exista si varianta in care doua sau chiar toate stilurile expuse mai sus pot fi combinate, insa aici intervine creativitatea decoratorului. Din fericire, cu piesele din colectia Inspira nu prea poti da gres, dupa cum o spune chiar producatorul Roca.

Detaliile fac diferenta

La finisarea unei bai, micile amanunte sunt cele care fac dintr-o simpla amenajare o opera de arta. Tocmai de aceea, lavoarele cu suprafete rotunjite si pereti definiti, ventilele ceramice perfect integrate in portelan, scaunele cu eliberare rapida si unitatile de coloana cu iluminat interior si oglinda completa reprezinta tot atatea motive pentru care o baie astfel utilata va fi una in care oricine va pasi cu placere si admiratie.

Curatarea usoara este importanta

Din colectia Inspira fac partea si toalete si bideuri care pot fi atasate de perete. Acestea devin usor de integrat in orice baie, iar eliminarea oricarei cavitati externe conduce la o curatare mult mai usoara.

Mobilierul trebuie sa fie functional

Desigur, intr-o baie, estetica nu inseamna totul. Tocmai de aceea, spatiul dintr-o astfel de camera trebuie sa dispuna de solutii functionale, care sa le permita beneficiarilor finali depozitarea eleganta a obiectelor necesare, fara a incarca inutil incaperea. In aceasta idee, mobilierul Inspira ofera o gama vasta de solutii, precum unitatile de baza in trei dimensiuni (600, 800 si 1.000 mm) si cele trei tipuri de finisaje (Alb lucios, Stejar urban si Stejar urban oglinda intunecata). Acestea pot fi completate cu unitati coloana, care vor mari consistent capacitatea de depozitare din baie. Sertarele mobilierului din colectie pot fi extrase complet, se inchid elegant si silentios datorita sistemului cu amortizor, iar interiorul compartimentat al acestora, cu un finisaj texturat in lemn intunecat, este foarte placut la atingere.

Luxul incape si in baile mici

Cumva, exista o perceptie gresita conform careia mobilierul si obiectele sanitare de lux nu isi gasesc loc decat in baile spatioase. Insa colectia Inspira se adreseaza si posesorilor de bai cu spatiu redus. Pentru astfel de incaperi, doritorii pot opta pentru o toaleta de pardoseala intr-o versiune mai compacta sau pentru un lavoar de 600 mm. Aceasta combinatie va avea un rezultat surprinzator atat din punct de vedere estetic, dar si din cel al functionalitatii.

Alege cele mai bune materiale

In timp, multe dintre obiectele sanitare si de mobilier dintr-o baie se degradeaza, aproape inevitabil, din cauza umiditatii si a exploatarii zilnice. De aceea, Roca a dezvoltat colectia Inspira si cu gandul la durabilitate. Spre exemplu, obiectele ceramice sunt realizate din Fineceramic®, un material de calitate inalta, care permite producerea de lavoare cu pereti fini si definiti, cu 40% mai usoare si 30% mai rezistente decat cele traditionale.

Pe de alta parte, scaunul si capacul WC-urilor si bideurilor au fost realizate din Supralit®, o noua rasina inregistrata de Roca, cu o rezistenta mai mare in fata actiunii substantelor chimice si ingalbenirii, dar si de patru ori mai putin poroasa decat materialele capacelor clasice si, astfel, mai igienica. Deoarece au pereti cu unghiuri rotunjite, aceste scaune si capace sunt si mai usor de curatat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?
Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati
5 sfaturi pentru amenajarea eficienta a unei bai mici 5 sfaturi pentru amenajarea eficienta a unei bai mici
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Toaletele viitorului Toaletele viitorului

Vezi mai multe articole