Duel turco-spaniol la marginea Capitalei

16 ianuarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Compania spaniola Fadesa va incepe la primavara lucrarile la un ansamblu rezidential in care va investi peste un miliard de euro. In aceeasi localitate, Stefanestii de Jos, turcii ridica un alt complex.
 
In noul ansamblu imobiliar se va miza pe
 
finisaje pentru clasa de mijloc
 
In prima faza de construire a ansamblului rezidential Bonaire, amplasat in localitatea Stefanestii de Jos, se vor ridica 1.625 de apartamente. „Conform Planului Urbanistic, putem face 7.600 de unitati locative, dar nu cred ca este interesul nostru sa aglomeram. Vom construi prima faza, care se va finaliza in 2010, dupa care vom decide si pentru celelalte etape“, spune Marilena Popescu, manager comercial pentru Romania al Fadesa. Pe linga apartamente, ansamblul rezidential va mai cuprinde cladiri de birouri, spatii comerciale, dar si o scoala. Cea mai inalta cladire va fi un imobil de birouri cu regim de inaltime P+18. Intreaga constructie va fi gata in 2014. Ansamblul rezidential a fost deja lansat la tirgurile imobiliare internationale, unde a atras atentia unor fonduri de investitii din tarile baltice si Spania.
 
Blocurile vor avea regimuri de inaltime intre P+4 si P+11. In fazele cinci si sase ale proiectului se vor construi cladiri cu doua niveluri. Vor fi studiouri si apartamente cu una, doua si trei camere, precum si penthouse-uri. Studiourile vor avea suprafete intre 49 si 59 de metri patrati construiti, apartamentele cu o camera - intre 64 si 84 mpc, cele cu doua camere - intre 95 si 137 mpc, iar cele cu trei camere - intre 163 si 168 mpc. Trebuie spus ca, in cazul acestor locuinte, in numarul de camere nu este inclus livingul. Marilena Popescu spune ca pretul de vinzare va fi de 850-900 de euro/mpc, pret fara TVA. La aceasta suma se va adauga locul de parcare, care costa 9.000 de euro. Vor fi locuri de parcare subterana. „Lucrarile de constructie vor incepe cum va disparea zapada. La actualele preturi de constructie cred ca investitia pentru proiectul rezidential din Bucuresti va depasi un miliard de euro“, adauga Marilena Popescu.
 
Compania Fadesa va mai investi si in Bacau, unde se vor derula trei proiecte imobiliare atit pe segmentul de birouri, cit si pe cel rezidential sau comercial. „Am primit oferte pentru achizitionarea de terenuri in mai multe zone ale tarii. Ne intereseaza cele din imprejurimile oraselor cu peste 200.000 de locuitori din zona Transilvaniei“, a mai spus Marilena Popescu.
Concurenta reala
 
In Stefanestii de Jos se mai ridica un ansamblu rezidential de mari dimensiuni. Compania turceasca Opus Project Development construieste ansamblul Cosmopolis, care va aduce pe piata 4.600 de apartamente. Si in cazul acestuia, lucrarile se vor finaliza in 2014. Investitia totala a fost estimata la 700 de milioane de euro, iar pretul de vinzare pentru locuintele din prima faza a acestuia a fost intre 900 si 1.050 de euro/mpc, fara TVA.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Locuintele, mai scumpe in estul Europei decat in vest Locuintele, mai scumpe in estul Europei decat in vest
In fiecare zi, o familie ramane fara locuinta - 18 Februarie 2009 In fiecare zi, o familie ramane fara locuinta - 18 Februarie 2009
Bucsaru a iesit din insolventa. Vinde case cu aproape 100.000 de euro Bucsaru a iesit din insolventa. Vinde case cu aproape 100.000 de euro
Plata partiala a intretinerii Plata partiala a intretinerii
TVA diferentiata ar putea despovara facturile la intretinere TVA diferentiata ar putea despovara facturile la intretinere
Flanco are un nou Director de Marketing Flanco are un nou Director de Marketing

Vezi mai multe articole