on

Epson este lider pe piata de videoproiectoare din Romania in 2016

01 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, ocupă prima poziție pe piața de videoproiectoare din România și în anul 2016 din punct de vedere al valorii vânzărilor anuale. Pe parcursul anului trecut, Epson a realizat o cotă de piață de aproximativ 32% ca volum și de 27% ca valoare, potrivit datelor Futuresource Consulting. Practic, Epson și-a menținut poziția de lider și în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut (octombrie-decembrie).

Pe tot parcursul anului trecut, Epson s-a clasat pe primul loc pe piața de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA, WXGA și 4K. Cea mai mare cotă de piață, de 86% ca număr de unități vândute, a fost atinsă de Epson pe segmentul de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA.

„2016 a fost un an al evenimentelor sportive care au avut un impact major asupra vânzărilor de videoproiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor cu rezoluție WUXGA din gama entry, care pot fi folosite acasă sau la birou, oferind clienților noștri o calitate excepțională a imaginii la un preț adecvat. Estimăm că vom avea creșteri semnificative și în acest an, având în vedere faptul că vom lansa noi modele de proiectoare pentru toate segmentele de piață”, precizează Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Creșteri semnificative au fost și pe segmentul de proiectoare cu rezoluție WXGA, unde Epson a obținut anul trecut o cotă de piață de 33% ca volum. Anul trecut, Epson a adăugat la începutul anului 2016 în gama sa extinsă de videoproiectoare și primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000 pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională. Astfel, conform datelor Futuresource Consulting, Epson a dominat piața de proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K din România. În plus, pe parcursul anului trecut, Epson şi-a consolidat poziţia de lider al segmentului de videoproiectoare interactive pe care deţinea, la sfârşitul anului 2016, 52% din valoarea totală a pieţei. În România s-au vândut astfel 23.545 de videoproiectoare, iar per total, piața de a înregistrat în 2016 vânzări de peste 13,8 milioane de euro, cu 19% la sută mai mult față de anul precedent.

Poziția de lider a fost susținută de noile modele de proiectoare lansate în 2016. Pe lângă primul primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, Epson a lansat trei proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K, Blu-ray UHD și suport HDR, sistem optic motorizat și funcție de memorare a poziției lentilei:  EH-TW7300, EH-TW9300 și EH-TW9300W.

Compania a lansat la începutul acestui an o nouă gamă de proiectoare instalabile destinate mediului de afaceri şi celui educaţional, precum şi noi modele de videoproiectoare ultra-mobile şi modele interactive cu specificaţii de top.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ieftiniri spectaculoase la targurile de case Ieftiniri spectaculoase la targurile de case
Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010 Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010
Apartamente de lux in Baneasa Apartamente de lux in Baneasa
Nivel de peste trei ori mai mic decat in UE Nivel de peste trei ori mai mic decat in UE
Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards
Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari

Vezi mai multe articole