Feng Shui pentru casa

Feng Shui pentru casa

27 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Puteti crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic daca veti aduce in spatiul dv. cateva detalii care vor armoniza energiile prezente. Cele 5 elemente de baza pentru a crea un spatiu benefic: foc, pamant, lemn, apa, metal. 

Creati o mica fantana cu apa curenta in apartament. O puteti inlocui cu un acvariu cu pesti (oriunde in casa, cu exceptia dormitorului).

- Aerisiti fiecare incapere 20 de minute zilnic. Ferestrele deschise permit energiei "chi" - vitala pentru o viata armonioasa -  sa intre in casa, mereu proaspata si puternica. 
- Plasati o oglinda in fata usii de la intrare, pentru a reflecta energiile negative care intra pe usa. Nu plasati niciodata doua oglinzi fata in fata.
- Nu pastrati gunoi sau mizerie in casa. Eliberati de balastul incarcat negativ cat mai repede. Duceti gunoiul in fiecare seara.
- E bine sa aveti o vietate in casa: un caine, o pisica, un peste. Animalele activeaza energia chi. 
- Incercati sa aveti mereu flori proaspete in incapere, dar aruncati-le imediat ce s-au ofilit. Nu pastrati flori uscate. 
- Incarcati casa cu plante de apartament cu frunze rotunde. Evitati plantele cu frunze ascutite, ca niste sabii. 
- Nu lasati nimic stricat in casa. Reparati tot ce nu merge bine, orice usa care scartaie, orice robinet care curge. Orice sursa de stress dezechilibreaza armonia interioara.
- Incercati sa rezolvati totul foarte repede, nu lasati restante pe maine sau pe altadata. Orice sarcina trebuie onorata imediat. 
- Incercati sa mentineti casa ordonata. Ordinea este o regula esentiala in feng shui.
- Trebuie sa aveti cristale de ametist in casa pentru efectele sale benefice asupra organismului si psihicului uman.
- Purificati frecvent incaperile in care locuiti. Cu atat mai necesara este purificarea cand va mutati intr-o casa in care a mai locuit cineva inainte. Simpla zugravire a locuintei nu este suficienta, ci trebuie sa apelati le puterile aromoterapiei, lumanarilor, fumigatiilor parfumate, sunetelor de clopotei etc. 
- Nu plasati televizorul sau calculatorul in dormitor sau in camera copilului. Daca nu puteti renunta la TV, inainte de culcare acoperiti-l cu o folie de plastic sau alt gen de acoperamant. In general aparatura electronica are efecte negative in incaperile in care se doarme. 
- Nu plasati in camera obiecte urat mirositoare, ci asigurati un aer proaspat si inmiresmat cu ajutorul lumanarilor parfumate, al esentelor de aromoterapie sau a aerisirilor frecvente. Parfumul si aerul curat este foarte important, deci armoatizati permanent incaperea cu parfumuri naturale.
- Nu incarcati casa cu mobila, obiecte vechi, obiecte ascutite, de forma sabiei - inclusiv plante cu frunze ascutite - care creeaza o stare de dizarmonie si energie negativa.
- Deschideti ferestrele care dau catre rasarit mai des, chiar de la primele ore ale diminetii, pentru a lasa lumina soarelui sa intre in casa.
- Nu umpleti inutil casa cu mobila si alte elemente de decor. Cu cat este mai putina, cu atat energia chi este mai libera. 
- Nu creati prea multe colturi si unghere in casa, unde se acumuleaza energia negativa. Daca aveti multe astfel de locuri ascunse, repetati periodic procedura de risipire a acumularilor energetice cu ajutorul clopoteilor de vant. Zdranganiti clopoteii prun toata casa, insistand in colturi, unghere, dupa usi, sub mese, in locuri inchise si ascunse.
- Evitati sa stati sau sa dormiti sub grinzile suspendate din tavan.
- Daca de pe fereastra unei camere se vede un peisaj care nu va place, amplasati pe peretele opus ferestrei o oglinda care va da senzatia de respingere a peisajului de afara.
- E bine sa aveti multe plante in casa sau pe langa casa, dar nu pastrati flori uscate in casa sau plante bolnave in ghivecele cu plante. Imediat ce o planta da semne de ofilire, taiati-i frunzele bolnave.
- E obligatoriu sa se auda permanent muzica, dar nu orice fel de muzica, ci sunete armonioase, fara zgomote stridente, sunete de valuri, vant, apa curgand etc.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ai aer curat si sanatos in casa ta din centrul orasului? Cum sa ai aer curat si sanatos in casa ta din centrul orasului?
Feng Shui, folosirea in exces a celor 5 elemente Feng Shui, folosirea in exces a celor 5 elemente
Cele 5 elemente Feng Shui care aduc echilibrul in casa ta Cele 5 elemente Feng Shui care aduc echilibrul in casa ta
Baie - amenajare Feng Shui Baie - amenajare Feng Shui
Amenajarea Feng Shui pentru dormitor Amenajarea Feng Shui pentru dormitor
Tehnici Feng Shui pentru un somn linistit Tehnici Feng Shui pentru un somn linistit

Vezi mai multe articole