Frumusetea si siguranta fatadei devin obligatorii

09 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dincolo de obligativitatea certificatului energetic si asigurarea importiva unor posibile dezastre naturale, legislatia actuala introduce si obligativitatea reabilitarii structural-arhitecturale a constructiilor. Cu alte cuvinte, prin intermediul Legii 153 din 5 iulie 2011, proprietarii sunt obligati sa renoveze fatada cladirilor pe care le detin, fie din bani
profile fatada
proprii, prin accesarea unor credite sau pe cheltuiala primariilor in cazul persoanelor cu venituri mici.
 
Aceste masuri aduc din nou in discutie termoizolarea cladirilor care asigura proprietarilor atat facturi mai mici la intretinere prin reducerea pierderilor de caldura la nivelul peretilor, cat si o imbunatatire majora a aspectului fatadei, prin prisma finisarii termoizolatiei. Pentru a veni in sprijinul tuturor celor care sunt implicati in lucrari de constructii si renovari, Austrotherm a creat o gama diversificata de produse care asigura calitate sporita conform standardelor Comunitatii Europene si o imagine individuala fiecarui proiect arhitectural in parte. Renovarea unei cladiri cu elemente arhitecturale (care nu este de patrimoniu) este posibilila astazi cu materiale si tehnologii noi, la care se adauga costuri mai reduse si timp mai scurt de executie.
 
Sistemele clasice pentru decorarea cladirilor sunt deja de domeniul trecutului. Cu profilele din polistiren expandat de la Austrotherm o casa capata personalitate, frumusete si stil, atragand atentia prin jocul de planuri realizat de volumetrie, prin forme, culori, texturi, prin umbrele si luminile prezentate privitorilor. Create initial din stuc sau ipsos, elementele arhitecturale ale unei cladiri pot fi acum inlocuite cu profile din polistiren expandat, mult mai usoare si rezistente in timp. Sunt ornamente  compatibile cu termosistemul, indicate pentru inlocuirea vechilor elemente decorative pentru a evita puntile termice care apar intre placa de polistiren si fereastra.
 
Gama de profile pentru fatada Austrotherm este impresionanta, de la ancadramente pentru usi si ferestre, cornise, solbancuri si socluri, chei de bolta, capiteluri si pietre de bosaj, precum si alte elemente decorative ce pot fi executate la comanda dupa schita arhitectului. Fiind realizate cu o mare precizie de utilaje performante, profilele pentru fatada Austrotherm pot fi montate cu usurinta inclusiv pe suporturi denivelate sau curbate. In plus, acestea sunt finisate din fabrica cu un strat de adeziv cu nisip cuartos care permite aplicarea cu succes a straturilor de finisaj exterior. Profilele din polisitren Austrotherm sunt create astfel incat sa asigure si rezistenta in conditii dificile de temperatura, precum ploaie, raze solare, gheata si zapada, iar daca sunt asociate cu o aplicare corecta, durata lor de viata poate depasi 50 de ani. Prin specialistii sai, Austrotherm asigura suport tehnic pentru calculele de fizica a constructiilor, cat si consiliere tehnica in functie de specificatiile fiecarui proiect, atat arhitectilor, constructorilor si distribuitorilor de materiale de constructii, cat si celor care construiesc in regim privat.
 
Noua lege da posibilitatea detinatorului de locuinta sa acceseze un credit, asemanator cu cel de la reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, un credit prin care sa-si poata finanta lucrari de reabilitare a fatadelor. Acesta este garantat de stat in proportie de 100%, cu dobanda subventionata si este rambursabil in 5 ani. O alta facilitate consemnata in lege este scutirea de la plata impozitului pe cladire timp de 5 ani consecutivi, pentru cei care aleg sa-si reabiliteze fatadele de buna voie, fara a fi trecut prin procesul de somare si amenda.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii
Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii
Izolarea acoperisului - o adevarata bataie de cap Izolarea acoperisului - o adevarata bataie de cap
Spuma poliuretanica si izolatia fonica Spuma poliuretanica si izolatia fonica
Izolatia termica a casei – de ce izolam, cum izolam si  mai ales de ce alegem spuma poliuretanica? Izolatia termica a casei – de ce izolam, cum izolam si mai ales de ce alegem spuma poliuretanica?
Economisirea energiei: 8 lucrari pentru eficientizarea termica a locuintei Economisirea energiei: 8 lucrari pentru eficientizarea termica a locuintei

Vezi mai multe articole