on

Ghid de cadouri: ce le cumperi părinților de ziua lor?

13 ianuarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Părinții sunt cei cărora le-am dărui Lumea, dacă am putea - însă asta este imposibil. Cu toate acestea, când vin în discuție aniversările lor, ne cam situăm într-un impas. Să cumperi cadouri pentru părinți este, fără doar și poate, un lucru dificil: vrei să depui efort, să vadă că îți pasă și totuși…ai atât de puțin timp la dispoziție! Iar uneori ești poate condiționat și de buget.

 

Ca să îți facem treaba mai ușoară, ți-am pregătit un ghid cu tips & tricks de care să ții cont atunci când le cumperi un cadou părinților tăi.

 

  1. Din suflet și cu drag

 

Părinții tăi sunt oamenii care vor aprecia cel mai mult un cadou, fie el și simbolic, dacă vine din partea ta. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont când le faci un cadou părinților tăi este să fie unul cu însemnătate, cu sens, să fie făcut din suflet. De aceea, pentru părinții tăi poți opta pentru lucruri personalizate: o brățară cu data ta de naștere cu siguranță îi va fura mamei tale cel puțin o lacrimă.

 

  1. Gândește-te la nevoile lor

 

Pentru că vor ca ție să îți fie bine în primul rând, părinții tind adesea să se pună pe ei pe locul II - de aceea, tu ești responsabil să te asiguri că au tot ce au nevoie. Aniversările sunt cel mai bun prilej prin care poți satisface nevoile părinților tăi.

 

Chiar dacă ei spun că televizorul cu tub din sufragerie încă merge, nu crezi că le-ar plăcea un televizor Samsung cu o calitate mai bună? Și gândește-te: îl merită. De aceea, asigură-te că ești atent la nevoile părinților tăi: poate tatălui tău i s-a stricat mașina de bărbierit și „nu se îndură” să dea banii pe alta. Secretul: ascultă-i.

 

  1. Fă-le cadou ceva ce nu au mai experimentat

 

Pentru că se asigură că tu ai tot confortul din lume, părinții, cel mai adesea, nu-l au: așa că uite o idee de cadou. Cum ar fi să le dăruiești ceva ce nu au mai experiementat? Poate..nu au fost niciodată la mare: cumpără-le un sejur de câteva zile.

 

Vor asocia în permanență amintirea acelei vacanțe cu tine. Sau poate nu au un smartphone - cumpără-le telefoane inteligente și ajută-i să învețe să le folosească. Și de fiecare dată când vor sta pe telefon, își vor aminti de tine.

 

  1. Tu știi ce pasiuni au părinții tăi?

 

Cel mai ușor mod prin care le poți oferi un cadou părinților tăi este să le cunoști pasiunile. De exemplu, poate mama ta este dintotdeauna pasionată de prăjiturit (sau de gătit în sine): cumpără-i un blender Tefal care să îi facă treaba în bucătărie mai ușoară.

 

Dacă tatălui tău îi place să grădinărească, schimbă-i vechea mașină de tuns. Iar lista poate continua: poate părinții tăi citesc, însă au în continuare doar cărți vechi. Fă-le cadou cărți sau vouchere la librării din apropiere.

 

  1. Fă-le cadou o amintire

 

Te întrebi…cum e posibil să dăruiești amintiri? Ei bine, e mult mai simplu decât pare! Dacă nu vrei să le dăruiești un cadou fizic părinților tăi, fă-le cadou o experiență: un sejur la munte, o aventură off-road (pentru tații iubitori de adrenalină) sau o zi la spa (pentru mamele care nu au fost niciodată la masaj).

 

Să găsești cadoul potrivit pentru părinții tăi nu e o misiune imposibilă - cheia cadoului perfect stă, cu siguranță, în dedicare: arată-le că ai depus efort. Nu le da pur și simplu bani în plic - pentru ei, cel mai frumos cadou e timpul tău, dar și faptul că te arăți atent la nevoile pe care le au.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi
Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp
Tipuri de hote si amplasarea eficienta a acestora Tipuri de hote si amplasarea eficienta a acestora
Hota - descriere generala Hota - descriere generala
Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie
Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata

Vezi mai multe articole