Gradinaritul in noiembrie si pregatirile pentru iarna

Gradinaritul in noiembrie si pregatirile pentru iarna

19 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Luna noiembrie este luna ideală pentru a începe pregătirile de  iarnă precum și pentru a vă face planuri pentru anul viitor – ce anume doriți să plantați, ce anume veți păstra sau ce veți înlocui.

Este foarte important să faceți curat în grădină înainte de sosirea gerului și a zăpezii. Astfel solul rămâne curat și liber să respire. Îndepărtați toate fructele stricate rămase încă în copaci. Adunați-le și distrugeți-le pe cele căzute. De asemenea,  greblați și aruncați frunzele de la meri și cireși. O bună igienizare reduce riscul de îmbolnăvire în sezonul următor.
matura fiskarsPentru activitățile de toamnă și nu numai, puteți folosi cu încredere mătura de curte Fiskars QuikFit:
1. Curăță cu ușurință atât suprafețe uscate cât și suprafețe ude
2. Înlătură resturile umede din curte precum frunze, mușchi, pietricele sau noroi.
3. Curăță chiar și acele de brad de pe o alee cu pietre mici.
4. Excelentă pentru treptele de ardezie și pentru a mătura scările datorită formei sale subțiri.
5. Foarte potrivită pentru utilizarea în timpul iernii datorită perilor rezistenți.
6. Îndepărtează atât zăpada udă cât și cea afânată.
7. Suficient de robustă pentru a aduna cantități mari de frunze.
După ce pământul a înghețat, acoperiți plantele mici precum căpșunile cu un strat de mulci – format din materie organică precum paiele, resturi vegetale sau rumeguș. Prin utilizarea mulciului puteți crea un mediu ostil pentru dezvoltarea buruienilor. Puteți folosi crengi pentru a fixa stratul de mulci.
Curățați uneltele de grădinărit de rămășite de plante sau noroi. Înlocuiți piesele uzate, ascuțiți lamele și ungeți părțile metalice și pe cele care ruginesc ușor. Depozitați toate uneltele în locuri potrivite, niciodată afară întrucât vor rugini pe durata iernii.
Nu uitați să opriți apa de la robinetele din grădină. De asemenea, scurgeți furtunurile și depozitați-le la loc sigur astfel încât să nu înghețe.
De asemenea, încercați să aveți puțină grijă și de păsări întrucât acestea vor găsi tot mai greu hrană iar odată cu înghețul apa va deveni o problemă. Dacă aveți căsuțe speciale pentru păsări acum este momentul să le instalați. Puneți semințe și apă proaspătă în ele și urmăriți când acestea se termină.

Să aveți o toamnă frumoasă!

Adauga un comentariu


1 Comentariu

despina mariana

20 noiembrie, 10:51

Sa aveti cati mai multi cititori in noua casa

Alte articole

Valoarea grupului TERAPLAST s-a triplat dupa 10 ani de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti Valoarea grupului TERAPLAST s-a triplat dupa 10 ani de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti
Compania HUF HAUS, premiata pentru proiectul rezidential inovator HUF City Living Compania HUF HAUS, premiata pentru proiectul rezidential inovator HUF City Living
Statul revine in forta pe piata caselor Statul revine in forta pe piata caselor
Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989 Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989
Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului
Peste 5000 de apartamente noi la Condominium Expo - 16 Octombrie 2009 Peste 5000 de apartamente noi la Condominium Expo - 16 Octombrie 2009

Vezi mai multe articole