on

Greseli pe care sa nu le faci la montarea termoizolatiei acoperisului

28 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru inceput, este bine de stiut ca inca din faza de construire a structurii de rezistenta a acoperisului (sarpanta) pot aparea mai multe erori. Dar una dintre cele mai frecvente greseli este aceea a montarii defectuoase a termoizolatiei, fapt care conduce la pierderi uriase de energie si, implicit, de bani. Astfel, venim in ajutorul tau cu 3 sfaturi care te vor ajuta sa eviti eventuale neplaceri in momentul cand vei decide sa iti construiesti sau sa reabilitezi o locuinta.

1. Atentie la alegerea termoizolatiei

De asemenea, erori pot aparea si in ceea ce priveste termoizolarea acoperisului, mai ales daca materialele utilizate sunt inadecvate conditiilor meteo din zona in care se afla casa sau, pur si simplu, sunt de slaba calitate ori au fost montate incorect. Daca grosimea termoizolatiei a fost aleasa gresit, atunci problemele se vor resimti atat iarna, cat si vara.

Cea mai buna optiune pentru aceasta operatiune o reprezinta membranele de izolatie cu dubla protectie, care asigura atat pastrarea caldurii pe timp de iarna, cat si a racorii in timpul zilelor caniculare de vara. Cele mai eficiente membrane sunt cele cu margini autoadezive, care nu permit trecerea  aerului cald sau rece. In cazul mansardelor, este indicate utilizarea atat a foliei anticondens, cat si a barierei de vapori.

2. Opteaza doar pentru cele mai bune materiale

O alta greseala frecventa in montarea unei invelitori este folosirea unor material de slaba calitate. In cazul in care materialele sunt cele corecte, acest lucru se va simti cu siguranta atat in starea de confort a locuitorilor casei, cat si in buzunarul acestora. De retinut ca majoritatea pierderilor de energie din case au loc la nivelul acoperisului, astfel ca investitia intr-o izolatie de calitate devine aproape vitala pentru bugetul unei familii.

CITESTE SI: Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti

Economii considerabile pot fi facute si pe durata procesului de constructie, cand alegerea unor materiale termoizolante de top ar reduce la jumatate costurile ridicarii unui acoperis, in comparative cu metodele traditionale.

3. Apeleaza intotdeauna la profesionisti

Dupa alegerea materialelor potrivite pentru termoizolarea acoperisului, tot ce mai ramane de facut este montarea acestora in mod profesionist. Iar pentru acest lucru este nevoie de meseriasi calificati, care se pricep sa le instaleze corespunzator. Cel mai indicat ar fi ca lucrarea sa fie efectuata de distribuitori, deoarece acestia ofera si garantii atat pentru material, cat si pentru montaj.

Varianta contractarii unor meseriasi amatori pentru o astfel de operatiune nu ofera nicio garantie asupra calitatii lucrarii si, in plus, poate genera costuri uriase pentru reparatiile ulterioare.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

grigore

30 iunie, 14:04

"este indicate utilizarea atat a foliei anticondens, cat si a barierei de vapori." Din experienta cu 2 camera la mansarda (rigips +izolatie vata), cea cu bariera de vapori e sera/aer statut, fata de cealalta asa ca nu e bine deloc sa mai ai si bariera de vapori.
" cand alegerea unor materiale termoizolante de top ar reduce la jumatate costurile ridicarii unui acoperis, in comparative cu metodele traditionale." -- cred ca vroiati sa spuneti altceva; costul creste odata cu cresterea calitat ii "de top" si care ar fi metodele traditionale :: stuf cu paie ?

Alte articole

Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Intretinerea si garantia acoperisului Intretinerea si garantia acoperisului
Cum alegi un acoperiş de calitate Cum alegi un acoperiş de calitate
Avantajele unui acoperis verde Avantajele unui acoperis verde
Intretinerea invelitorii Intretinerea invelitorii
Intretinerea acoperisului Intretinerea acoperisului

Vezi mai multe articole