on

Grupul Hornbach, crestere cu 4,9% a cifrei de afaceri, la 3,94 de miliarde de euro

03 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grupul Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA) a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri, conform cifrelor preliminare, pentru exercițiul financiar 2016/2017 (1 martie 2016 - 28 februarie 2017) de 4,9%, la 3.941 milioane euro. Hornbach Baumarkt AG, care, la 28 februarie 2017, administra 155 de magazine de materiale de construcții și grădinărit  (în anul precedent: 153) în nouă țări europene, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 5%, la 3.710 milioane euro.

Cu raportare la o suprafață nemodificată și ținând cont de eliminarea diferențelor de curs de schimb, cifrele de afaceri ale magazinelor de materiale de construcții și grădinărit (DIY) au înregistrat la nivelul întregului concern o creștere de 3%. Motorul de creștere a fost reprezentat, la fel ca în anii precedenți, de filialele internaționale. De asemenea, Hornbach Baustoff Union GmbH a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a concernului, cu un plus de vânzări de 4,8%, ajungând la 229 milioane euro.

Germania: Magazinele de materiale de construcții și grădinărit – creștere cu 1,4%

Cele 98 de magazine de materiale de construcții și grădinărit ale Hornbach Baumarkt AG au contribuit la creșterea cifrei de afaceri în exercițiul financiar 2016/2017 cu 1,5%, la 2.040 milioane euro. Cu raportare la o suprafață nemodificată, ceea ce înseamnă fără a lua în calcul inaugurările și închiderile de magazine pe parcursul ultimelor douăsprezece luni, s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri în Germania, pe parcursul aceluiași interval, de 1,4%.

„Am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri, comparativ cu exercițiul financiar anterior 2015/2016, conform prognozei noastre. De asemenea, magazinele de materiale de construcții Hornbach au continuat, cu raportare la anul precedent, să se distanțeze prin performanță față de branșa din Germania. În cadrul unui mediu comercial caracterizat de intensificarea gradului de digitalizare ne bucurăm, în plus, de succes și în mediul online“, a afirmat Albrecht Hornbach, președintele consiliului de administrație al Hornbach Management AG.

Hornbach Baustoff Union GmbH s-a remarcat și în exercițiul financiar 2016/2017 printr-o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent. Vânzările înregistrate în cele 27 de filiale din sectorul comerțului cu materiale de construcții s-au îmbunătățit în anul de raportare cu 4,8%, până la 229 milioane euro.

Restul statelor europene: motorul de creștere în concern

Cele mai importante creșteri s-au înregistrat pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017 din nou în cele opt țări din afara Germaniei. Cifra de afaceri în sectorul DIY a crescut în celelalte state europene cu 9,6%, la 1.670 milioane euro. Cu raportare la o suprafață nemodificată și ulterior eliminării diferențelor de curs de schimb, filialele internaționale Hornbach au înregistrat în 2016/2017 o creștere a cifrei de afaceri cu 5,1%.

„În acest mod, am depășit din nou rata de creștere a anului precedent. Prin intermediul conceptului comercial concentrat în special asupra proiectelor de renovare dispunem de posibilitatea de a asigura o participare peste nivelul mediu la creșterea alertă în domeniul construcțiilor din Europa. Astfel, am continuat să ne extindem poziția pe piață din afara Germaniei pe parcursul ultimului exercițiu financiar“, a mai afirmat Albrecht Hornbach.

Confirmarea prognozei veniturilor pentru exercițiul financiar 2016/2017

Prognozele veniturilor au fost confirmate în baza primelor rezultate anuale preliminare, încă nemodificate, atât pentru Hornbach Holding AG & Co. KGaA, cât și pentru Hornbach Baumarkt AG.

Prin urmare, se estimează în continuare că rezultatul operațional (EBIT), atât la nivelul grupului Hornbach, cât și al Hornbach Baumarkt AG, va depăși semnificativ valoarea anului precedent 2015/2016. EBIT, din care au fost scăzute veniturile și cheltuielile cu caracter operativ ale concernului parțial Hornbach Baumarkt AG, vor atinge, conform estimărilor, nivelul exercițiului financiar 2015/2016 (99 milioane euro). La nivelul grupului Hornbach, se estimează în continuare că EBIT actualizat va atinge nivelul din anul precedent, de 151 milioane euro, sau îl va depăși ușor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bancile se asteapta la inasprirea conditiilor de creditare pentru populatie Bancile se asteapta la inasprirea conditiilor de creditare pentru populatie
Rowenta Smart Force – curatenie eficienta in orice moment Rowenta Smart Force – curatenie eficienta in orice moment
Lei sau euro? Ce moneda este mai avantajoasa pentru un credit de casa, dupa ce dobanzile la lei au coborat sub 8% pe an Lei sau euro? Ce moneda este mai avantajoasa pentru un credit de casa, dupa ce dobanzile la lei au coborat sub 8% pe an
MiTAC lanseaza MiVia™ Essential 350 – prima bratara de fitness din lume cu senzor EKG MiTAC lanseaza MiVia™ Essential 350 – prima bratara de fitness din lume cu senzor EKG
Peste 50% din halele la cheie TeraSteel merg la export Peste 50% din halele la cheie TeraSteel merg la export
proprietari proprietari

Vezi mai multe articole