on

Importanta termoizolarii si a dimensionarii corecte a sistemului de incalzire

25 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termoizolarea este una din cele mai importante preocupari a tuturor proprietarilor care isi doresc o casa eficienta din punct de vedere termic.

 

Pentru lucrarile de termoizolare interioare se foloseste, cu preponderenta, izolatia din vata minerala. Este un sistem foarte accesibil si se utilizeaza impreuna cu gips-cartonul si structura metalica specifica. Elementul important al acestei solutii este bariera de vapori, o membrana impermeabila la vapori, ce elimina riscul de patrundere a vaporilor catre zona izolatiei sau catre zona unde exista posibilitatea ca acesti vapori sa apa condenseze. In practica, se folosesc doua tipuri de vapori: folie din polietilena armata si folie aluminizata.

Lucrarile de termoizolare la exterior presupun utilizarea polistirenul expandat sau a vatei bazaltice.

Avantajele lucrarilor de termoizolare:

Principalul avantaj al lucrarilor de termoizolare este acela ca imbunatatesc confortul interior, prin contributia la rezistenta termica a peretilor ceea ce inseamna confort. De asemenea lucrarile de termoizolare, atat la interior, cat si la exterior vor contribui la reducerea costului cu energia cu minim 30 - 40%.

Lucrarile de termoizolatie vor aduce imbunatatiri locuintei tale si pe timpul verii, ajutand la mentinerea unei temperaturi constante la interior.

Dimensionarea centralei termice

In momentul in care realizam o instalatie de incalzire este foarte important sa executam si o dimensionare corecta a instalatiei si a centralei termice. Atat supradimensionarea, cat si subdimensionarea centralei termice vor duce la scaderea duratei de viata a acesteia. Supradimensionarea are efecte mult mai negative decat subdimensionarea – aceasta va duce la functionare defectuoasa, randament scazut, suprasolicitarea instalatiilor, consum ridicat de combustibil si facturi mai mari.

In continuare te invitam sa urmaresti filmuletul de mai jos si sa descoperi informatii importante despre anveloparea termica a cladirilor si universul centralelor termice - randamentul si intretinerea lor.

Pentru mai multe informatii si curiozitati despre aceste subiecte te asteptam si pe forumul Misiunea Casa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Polistiren expandat vs polistiren extrudat Polistiren expandat vs polistiren extrudat
Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?” Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?”
Solutii pentru o camera friguroasa Solutii pentru o camera friguroasa
Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte) Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)
Beneficiile polistirenului pe perioada verii Beneficiile polistirenului pe perioada verii
Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei

Vezi mai multe articole