Intermediarii scumpesc gazele

11 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romania va cumula in perioada 2002-2012 pierderi de sute de milioane de euro pentru ca nu cumpara gaze naturale direct din Rusia, ci de la intermediari, iar aceasta situatie ar trebui rezolvata dupa ce expira contractele in derulare, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "In toti acesti ani am avut o politica ciudata. Am cumparat de la intermediari, unii dintre acestia din Germania, si nu direct de la Gazprom. Romania trebuie sa se pregateasca de o discutie serioasa cu Rusia pentru a rezolva aceasta problema", a spus Vosganian.
El sustine ca, deocamdata, au existat discutii premergatoare la nivel de experti, intre Romgaz si Gazprom, dar a adaugat ca o noua intelegere cu oficialii rusi nu va fi posibila pana in 2012, cand vor expira contractele aflate in derulare. "Apartenenta noastra la NATO si UE inseamna ca putem fi parteneri credibili cu Rusia, China, cu tari din Orientul Apropiat sau din nordul Africii. Am ignorat aceste relatii pana acum. Prioritara pentru politica externa a Romaniei ar trebui sa fie strangerea relatiilor cu aceste state", a adaugat ministrul Economiei si Finantelor.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Delta Studio devine furnizor exclusiv al brandului Laufen in Romania Delta Studio devine furnizor exclusiv al brandului Laufen in Romania
Despre calitatea aerului pe care il respiram la noi acasa Despre calitatea aerului pe care il respiram la noi acasa
Casele, asigurate obligatoriu Casele, asigurate obligatoriu
2008 a inceput cu mai putine autorizatii de construire 2008 a inceput cu mai putine autorizatii de construire
Gazprom scumpeste gazul Gazprom scumpeste gazul
Grupul TeraPlast estimeaza o dublare a EBITDA in 2018 Grupul TeraPlast estimeaza o dublare a EBITDA in 2018

Vezi mai multe articole