on

Leroy Merlin | Singura companie care organizeaza campanii de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun

08 februarie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In luna ianuarie, Leroy Merlin Romania a continuat campania de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun. Astfel, pentru cel de-al saselea an la rand, clientii au fost incurajati sa returneze bradul uscat in magazinele Leroy Merlin din intreaga tara, fiind rasplatiti cu un voucher de cumparaturi in valoare de 25 lei. Campania s-a incheiat pe 31 ianuarie.

 

Un numar de peste 20.000 de clienti au decis sa se alature campaniei in primele 2 saptamanii ale acestui an, aducand in sediile Leroy Merlin din intreaga tara peste 22.000 de brazi uscati. Bradul returnat putea fi achizitionat din orice sursa, insa doar in cazul brazilor cumparati din Leroy Merlin era oferit un voucher cadou.

 

Toti brazii colectati urmeaza sa fie maruntiti si transformati in peleti (combustibil ecologic) si compost (ingrasamant pentru gradini sau terenuri agricole), devenind o alternativa importanta la combustibilii conventionali.

 

Campania de colectare este una locala, fiecare dintre companiile parte din Grupul ADEO  implementeaza propria platforma de CSR. In ultimii 6 ani estimam ca peste 130.000 brazi au fost reutilizati in cadrul campaniei locale, o initiativa ce se incadreaza in demersul Leroy Merlin Romania de protejare a patrimoniului forestier. Astfel, furnizorii de lemn si produse din lemn trebuie sa prezinte produse care provin din surse certificate. Urmarim certificarea FSC (Forest Stewardship Council®[1]) printr-un proces elaborat de control calitate, iar acest aspect reprezinta un element esential in strategia noastra. Ne implicam anual si in campanii de reimpadurire, atat direct prin voluntariatul colegilor Leroy Merlin, cat si indirect, prin campanii de reimpadurire mecanizate.

Campania de colectare a brazilor de Craciun a devenit deja o traditie in comunitatile din care facem parte si este, alaturi de alte actiuni relevante intreprinse de Leroy Merlin, un element cheie in ceea ce priveste initiativele de dezvoltare durabila. Credem in necesitatea stringenta a actiunilor de sustenabilitate si in importanta acestora in atingerea obiectivului Grupului ADEO, -20% impact CO2 pana in 2025 si le multumim tuturor clientilor nostri ca sunt alaturi de noi in demersul de minimizare a impactului asupra mediului inconjurator”, declara Frederic Lamy, CEO, Leroy Merlin Romania.

 

Din grija fata de mediu, toti brazii comercializati de retailerul francez provin din pepiniere special create pentru plantarea, cresterea si taierea brazilor de Craciun. Acestea sunt amplasate exclusiv pe teren agricol de mari dimensiuni, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon.

 

La nivel local, Leroy Merlin Romania intreprinde actiuni de responsabilitate sociala armonizate cu cele ale Grupului din care facem parte. Ne implicam in protejarea patrimoniului forestier, ne implicam anual si in campanii de reimpadurire, atat direct prin voluntariatul colegilor Leroy Merlin, cat si indirect, prin campanii de reimpadurire mecanizate.

 

Alte actiuni de CSR: desfasuram mici actiuni de ajutorare a comunitatilor locale aflate in apropierea magazinelor noastre, prin donare de materiale de constructii si decoratiuni, chiar si cu participarea voluntara a colegilor nostri care ajuta la amenajarea de spatii pentru familii sau comunitati nevoiase. Nu in ultimul rand, inca de la inceputul Pandemiei de COVID-19, Leroy Merlin Romania a pus la dispozitie un spatiu de peste 7500 mp la Chitila, Jud. Ilfov, pentru a fi amenajata cu ajutorul altor parteneri a unei unitati pre-spitalicesti destinate pacientilor COVID-19, unitate functionala in acest moment. Acest proiect va continua si in 2021, impreuna cu alte proiecte de responsabilitate sociala derulate de Leroy Merlin Romania.

 

Despre Leroy Merlin

LEROY MERLIN este liderul european al pietei de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe constructii, decoratiuni si gradinarit. Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN detine 800 de magazine in 15 tari din Europa, Asia, Africa si America de Sud. Peste 115.000 de colegi fac parte din familia LEROY MERLIN. Aflata intr-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceza de pe piata internationala. In prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot in lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

In Romania functioneaza 18 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajati in 13 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiesti, Brasov, Constanta, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Bacau, Iasi, Timisoara si Oradea.


[1] Forest Stewardship Council® (FSC®) este o organizatie non-guvernamentala si are ca scop sprijinirea managementului padurilor, tinand cont  atat de de protectia mediului inconjuratir si de aspectele sociale, cat si de viabilitatea economica a modului de gospodarire.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pierderile din spatiile comune se impart tuturor proprietarilor, separat, dupa cota-parte indiviza Pierderile din spatiile comune se impart tuturor proprietarilor, separat, dupa cota-parte indiviza
20,5 mil. euro pentru apartamente la mare 20,5 mil. euro pentru apartamente la mare
Romanii isi fac case Romanii isi fac case
Restart la Restart la "Prima casa" - 13 ianuarie 2010
Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro
Cereti bani de la banca pentru a construi in regie proprie Cereti bani de la banca pentru a construi in regie proprie

Vezi mai multe articole