on

Magazinele online pierd peste 50 de miliarde de dolari pe an din cauza cosurilor de cumparaturi abandonate de consumatori

27 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Site-urile de ecommerce pierd anual peste 50 de miliarde de dolari din cauza coșurilor de cumpărături virutale abandonate de utilizatori, potrivit estimărilor ChatX.ai, un start-up românesc care vine cu o soluție pentru a ajuta magazinele de ecommerce să recupereze o parte din pierderile cauzate de coșurile de cumpărături abandonate.

“Studiul Business Insider Intelligence arată că numărul utilizatorilor de aplicații de tip mesagerie este mai mare față de cel al utilizatorilor de aplicații de social networking. Noi am dorit să profităm de acest fapt și am lansat un start-up bazat pe domeniului Inteligenței Artificiale, care dezvoltă chatboți utilizați în comunicarea cu clienții magazinelor online prin Facebook Messenger.  Chatboții intră în conversații automatizate cu clienții magazinelor pentru a-i convinge să achiziționeze produsele pe care inițial le-au abandonat în coșul de cumpărături.“, declară Vlad Mustiață, co-fondator al start-up-ului ChatX.ai.

Conform statisticilor internaționale, peste 70% dintre consumatorii care adaugă produse într-un coș de cumpărături virtual nu finalizează comanda.

"Magazinele online care folosesc ChatX.ai au un avantaj competițional foarte mare. Cu ajutorul tehnologiei pe care le-o punem la dispoziție, business-urile de ecommerce pot recupera o parte importantă din cele 70% de coșuri abandonate. Asta înseamnă vânzări și totodată profit mai mare", a precizat Daniel Șes, co-fondator al start-up-ului ChatX.ai.

Start-up-ul a fost recent premiat pentru inovație în cadrul Techsylvania 2017, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Estul Europei, desfășurat anual în Cluj.

ChatX.ai este susținut și de către Sergiu Biriș, unul dintre cele mai cunoscute nume din generația tânără de antreprenori români - “Când mi-a fost prezentată ideea ChatX.ai mi s-a părut imediat ca fiind una inovatoare cu potențial disruptiv într-un domeniu atât de mare și important ca E-commerce.  Așa că atunci când Vlad și Daniel mi-au propus să mă alătur echipei lor în calitate de advisor, am decis să accept. Potențialul tehnologiei dezvoltate de ei este unul foarte mare, în condițiile în care Inteligența Artificială abia acum face primii pași importanți. Pe viitor ChatX.ai are potențialul de a se extinde și în alte domenii unde automatizarea proceselor va aduce creșteri semnificative business-urilor online”.

Tehnologia a fost deja testată pe o serie de site-uri de ecommerce din România și urmează să fie implementat la scară largă.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cresc impozitele la case si terenuri Cresc impozitele la case si terenuri
Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa
Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov
Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar
Bucurestenii, campioni la cumparat case pe datorie Bucurestenii, campioni la cumparat case pe datorie
Fatada si acoperisul sunt bunuri comune Fatada si acoperisul sunt bunuri comune

Vezi mai multe articole