Montare gresie balcon

02 septembrie, 2012 comenteaza trimite unui prieten

Adauga un comentariu3 Comentarii

Misiunea Casa

25 iunie, 16:22

Doamna Tania, in functie de starea si tipul suprafetei actuale de pe balcon, se va turna o sapa cu o grosime potrivita sistemului ales. Trebuie tinut cont de inaltimea disponibila pana la usa de acces dar si de panta necesara pentru scurgerea apei in cazul in care avem o suprafata deschisa. In afara de partea de sapa si finisaj, se va tine cont si de aspectul termoizolator, putand fi nevoie sa izolat termic intr-una din variantele cu polistiren expandat sau polistiren extrudat. In acest caz, sapa va avea o grosime minima de 4-5cm si trebuie sa fie armata cu plasa de sarma, iar in cazul in care nu avem termoizolatie grosimea poate scadea pana la 3cm. Ca sapa, se poate prepara una la fata locului sau se cumpara din comert, material predozat, la saci. Pentru variantele cumparate din comert gasiti produse aditivate, mult mai bune decat cele preparate la fata locului.
Sapa va asigura stratul suport pentru placarea cu gresie si in caz de nevoie, se poate aplica suplimentar o hidroizolatie in strat subtire sub placarea ceramica.
Alt aspect este cel legat de colectarea si evacuarea apei pluviale, pentru a nu avea probleme ulterior cu infiltratiile si degradarea finisajelor.

tania

25 iunie, 15:03

Inainte de montarea gresiei este nevoie si de umplutura cu sapa? Ce sapa recomandati pentru balcon? Multumesc

marian iordachescu

01 noiembrie, 17:27

Buna ziua !
Daca ne referim la un balcon la ultimul etaj (la bloc) descoperit e necesar sa aplicam CL 50 sau CL 51 apoi sa placam cu CM 17 ?

Alte tutoriale

Termoizolatie perete -- amorsarea (partea I) Termoizolatie perete -- amorsarea (partea I)
Montare coltare din lemn Montare coltare din lemn
Acoperire goluri polistiren si montare dibluri Acoperire goluri polistiren si montare dibluri
Chituire gresie Chituire gresie

Vezi mai multe tutoriale