Mortarul

Mortarul

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mortarul este material de constructie constituit dintr-un amestec de var, nisip, apa, ciment sau ipsos etc., care se foloseste ca element de legatura intre materiale de constructie solide.

Pentru realizarea unor constructii solide, caramizile sau prefabricatele trebuie montate cu ajutorul mortarului sau betonului. Pentru finisajele interioare sunt necesare produse ca ipsosul.
Compozitia mortarului - Mortarul obisnuit este constituit dintr-un liant (ciment si/sau var stins) si apa. Apa face ca amestecul sa fie onctuos si reactioneaza cu liantul, care se cristalizezeaza si formeaza o masa dura.
Excesul de apa se evapora si mortarul se usuca, marindu-si duritatea, care va fi maxima dupa trei-patru saptamani. Unele mortare, alcatuite din lianti sintetici, din granule selectate si/sau din aditivi au caracteristici specifice: mortare adezive pentru lipirea placilor, mortare pentru rosturi, montare cu priza rapida etc.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte cuvinte

Granitul Granitul
Ardezia Ardezia
Sarpanta Sarpanta
Purificatoare apa Purificatoare apa
Importanta jurnalului de santier Importanta jurnalului de santier
DIGITALIZAREA CONSTRUCŢIILOR - O DIRECŢIE STRATEGICĂ PENTRU ROMÂNIA! | CONCLUZII WORKSHOP DIGITALIZAREA CONSTRUCŢIILOR - O DIRECŢIE STRATEGICĂ PENTRU ROMÂNIA! | CONCLUZII WORKSHOP

Vezi mai multe cuvinte