Pericolul din bucatarie

28 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bacteriile sunt cauza a mii de cazuri de intoxicatii alimentare produse anual. Obiceiurile proaste din bucatarie ajuta la inmultirea germenilor si bacteriilor, este concluzia unui studiu realizat de National Food Safety Week, aparut in Marea Britanie. Jumatate dintre adultii care au participat la acest studiu au declarat ca nu stiau ca felurile de mancare din carne trebuie preparate pana dispare culoarea roz. 12% dintre subiecti au declarat ca schimba sau dezinfecteaza buretii pentru spalatul vaselor o data pe luna. O treime dintre cei care au participat la acest studiu au admis ca mananca hrana cu termenul de valabilitate expirat, 10% dintre acestia au declarat ca nu isi scot bijuteriile de pe mana atunci cand gatesc. Depozitarea alimentelor a constituit pentru repondenti un domeniu foarte confuz. Jumatate din acestia nu stiau ca temperatura frigiderului trebuie reglata intre 0 si 5 grade Celsius pentru a stoca alimentele in conditii optime. Zeci de mii de cazuri de intoxicare alimentara nu sunt declarate la medic din cauza jenei, multi preferand sa sufere in tacere. Simptomele de intoxicatie alimentara sunt voma si diareea, care pot fi prevenite prin curatenie si prepararea alimentelor in conditii optime.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Impact: Ne-am putea orienta catre locuinte de tip Impact: Ne-am putea orienta catre locuinte de tip "low cost"
Locul de parcare costa cat o garsoniera in Bulgaria Locul de parcare costa cat o garsoniera in Bulgaria
De ce ar cumpara cineva un apartament cu 2 camere in Asmita pentru 117.000 euro De ce ar cumpara cineva un apartament cu 2 camere in Asmita pentru 117.000 euro
Finantari - Bani pentru case Finantari - Bani pentru case
EuroMetropola: Preturile proprietatilor rezidentiale de lux au scazut cu pana la 50%, afectate de criza - 9 DECEMBRIE 2008 EuroMetropola: Preturile proprietatilor rezidentiale de lux au scazut cu pana la 50%, afectate de criza - 9 DECEMBRIE 2008
Al doilea magazin Miele din Bucuresti, Miele Point Dorobanti, a inregistrat vanzari de 400.000 de euro, in primul an de la deschidere Al doilea magazin Miele din Bucuresti, Miele Point Dorobanti, a inregistrat vanzari de 400.000 de euro, in primul an de la deschidere

Vezi mai multe articole