Palmier Areca

Plante care purifica aerul din camera

15 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi este vital pentru sanatatea noastra, aerul curat a ajuns, mai ales in spatiul urban, sa fie din ce in ce mai greu sccesibil. O mana de ajutor ar putea insa veni tot din partea plantelor.

Specialistii de la NASA au facut mai multe studii si experimente pentru a afla care sunt plantele care reusesc cel mai eficient sa curete si sa purifice aerul. Rezultatele testelor au aratat ca unele plante actioneaza ca niste adevarate filtre impotriva factorilor poluanti.

Pe primul loc intre aceste plante purificatoare este palmierul Areca, poreclit “cel mai eficient umidificator de aer”.

La fel de eficient poate fi si Crinul Pacii. Aceasta din urma calmeaza alergiile si este indicat pentru camerele copiilor care sufera de astm.

                    Crinul Pacii

Voalul Miresei este cel mai bun remediu pentru incaperile incarcate cu fum de tigara, reusind performanta de a absorbi in jur de 95% din acesta, in mai putin de 24 de ore. Apeleaza asadar cu incredere la proprietatile acestei plante pentru a te proteja pe tine si cei dragi de efectele nocive ale fumului de tigara.

Socotita "planta miracol" - pentru rolul sau in ameliorarea unor afectiuni precum artrita, diabetul, dermatita, psoriazisul sau bolile cardiovasculare - Aloe Vera este excelenta si in purificarea aerului. Planta absoarbe extrem de eficient formaldehidele si benzenul din aer.

Ficusul de cauciuc nu e pretentios cand e vorba de conditii de viata. Nu-i trebuie multa lumina sau caldura. Chiar si in conditii mai precare face insa o treaba foarte buna in ceea ce priveste indepartarea formaldehidei si a altor poluanti.

                    Ficus de cauciuc

Dragonierul este buna pentru reducerea nivelului de xilen, tricloretilena si formaldehide. Daca alegeti o astfel de planta udati-o o data la 5 zile si nu o pozitionati aproape de fereastra, ci la circa 1,5 metri de aceasta.

Planta paianjen este perfecta pentru reducerea nivelurilor de formaldehide, benzen, monoxid de carbon si xilen.

Iedera este apreciata pentru ca indeparteaza benzenul chimic, detergentii, pesticidele si alte materiale sintetice. De asemenea elimina formaldehida.

Acceptati asadar mana de ajutor pe care natura ne-o ofera in continuare si aduceti-va in apartamente cateva din plantele care, garantat, vor face minuni pentru aerul pe care il respirati.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Importanta calitatii aerului in locuinta Importanta calitatii aerului in locuinta
Secretele curateniei impecabile Secretele curateniei impecabile
De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II
Condens – Cauze si solutii Condens – Cauze si solutii
Cum sa scapi de microbii din casa – sfaturi esentiale pentru tine si familia ta! Cum sa scapi de microbii din casa – sfaturi esentiale pentru tine si familia ta!
Cum scapam de gandacii de bucatarie Cum scapam de gandacii de bucatarie

Vezi mai multe articole