on

Policarbonatul – O solutie moderna!

01 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Policarbonatul este un material modern, folosit in general in industria constructiilor. El este un bun inlocuitor al sticlei si are o arie foarte larga de aplicatii. Cu ajutorul placilor de policarbonat putem construi cu usurinta: sere si solarii, garduri, vitrine, acoperisuri, pereti imobili si mobili, invelitori pentru terase sau garaje, usi glisante, ochelari de soare, piscine, ferestre si multe altele.

Policarbonatul este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la impact, spargeri sau alte tipuri de deteriorari. Iar spre deosebire de pexiglas si acril, policarbonatul este foarte flexibil. Placile de policarbonat ofera si o buna izolare fonica si poate contribui si la controlarea infiltratiei de raze UV.

Policarbonatul se livreaza sub forma unor placi de diferite marimi, grosimi si culori.

Tipuri de policarbonat:

- policarbonat celular
- policarbonat compact
- policarbonat modular
- policarbonat cutat

Policarbonatul celular are o constructie ultrausoara, este un bun izolator termic, rezistent la foc, socuri si deteriorari. Este folosit adesea in constructiile industriale, urbane, sportive, dar si in agricultura. Policarbonatul celular are o structura formata din mai multi pereti, este translucid si ofera protectie UV doar pe o singura fata.

Policabonatul compact poate inlocui cu usurinta sticla, fiind deja folosit in domenii diverse: constructii, electricitate, masini, publicitate outdoor, amenajari interioare.

Placile de policarbonat compact sunt rezistente la radiatia UV, au o greutate redusa si rezistenta crescuta la socuri si lovituri. Acestea se comporta foarte bine si in conditiile meteo nefavorabile. Datorita rezistentei ridicate la impact, policarbonatul este folosit adesea ca solutie alternativa la sticla securizata. Spre deosebire de policarbonatul celular, policarbonatul compact are un aspect plin – similar sticlei. Este perfect transparent si ofera protective UV pe ambele fete.

Placile de policarbonat compact se pot prelucra atat la cald, cat si la rece, iar debitarea se poate realiza cu aparate specifice prelucrarii lemnului sau a metalului.

Policarbonatul modular are o structura adaptata pentru fatade translucide continue si tavane false, luminatoare industriale, pereti cortina, pereti despartitori, copertine.

Placile de policarbonat modular ofera o buna izolare termica si fonica, ele se pot utiliza atat la -40 de grade Celsius, cat si la +120 grade Celsius.

Policarbonatul cutat are o structura usoara si este perfect pentru realizarea acoperisurilor. Spre deosebire de policarbonatul celular sau compact, policarbonatul cutat este mult mai rigid si nu necesita o structura de montaj foarte masiva.

Placile de policarbonat cutat sunt usor de transportat, manipulat si montat, ele avand latimi mici de pana in 1000 mm. Policarbonatul cutat se curbeaza la rece.

sursa Makroplast

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De 110 ani, Ceresit este partenerul tau de incredere De 110 ani, Ceresit este partenerul tau de incredere
Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii
Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare
Radioactivitatea în construcții: periculoasă sau nu? Radioactivitatea în construcții: periculoasă sau nu?
MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat
Hempcrete sau Canepa-Beton – Ce este si la ce se foloseste Hempcrete sau Canepa-Beton – Ce este si la ce se foloseste

Vezi mai multe articole