on

Policarbonatul – O solutie moderna!

01 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Policarbonatul este un material modern, folosit in general in industria constructiilor. El este un bun inlocuitor al sticlei si are o arie foarte larga de aplicatii. Cu ajutorul placilor de policarbonat putem construi cu usurinta: sere si solarii, garduri, vitrine, acoperisuri, pereti imobili si mobili, invelitori pentru terase sau garaje, usi glisante, ochelari de soare, piscine, ferestre si multe altele.

Policarbonatul este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la impact, spargeri sau alte tipuri de deteriorari. Iar spre deosebire de pexiglas si acril, policarbonatul este foarte flexibil. Placile de policarbonat ofera si o buna izolare fonica si poate contribui si la controlarea infiltratiei de raze UV.

Policarbonatul se livreaza sub forma unor placi de diferite marimi, grosimi si culori.

Tipuri de policarbonat:

- policarbonat celular
- policarbonat compact
- policarbonat modular
- policarbonat cutat

Policarbonatul celular are o constructie ultrausoara, este un bun izolator termic, rezistent la foc, socuri si deteriorari. Este folosit adesea in constructiile industriale, urbane, sportive, dar si in agricultura. Policarbonatul celular are o structura formata din mai multi pereti, este translucid si ofera protectie UV doar pe o singura fata.

Policabonatul compact poate inlocui cu usurinta sticla, fiind deja folosit in domenii diverse: constructii, electricitate, masini, publicitate outdoor, amenajari interioare.

Placile de policarbonat compact sunt rezistente la radiatia UV, au o greutate redusa si rezistenta crescuta la socuri si lovituri. Acestea se comporta foarte bine si in conditiile meteo nefavorabile. Datorita rezistentei ridicate la impact, policarbonatul este folosit adesea ca solutie alternativa la sticla securizata. Spre deosebire de policarbonatul celular, policarbonatul compact are un aspect plin – similar sticlei. Este perfect transparent si ofera protective UV pe ambele fete.

Placile de policarbonat compact se pot prelucra atat la cald, cat si la rece, iar debitarea se poate realiza cu aparate specifice prelucrarii lemnului sau a metalului.

Policarbonatul modular are o structura adaptata pentru fatade translucide continue si tavane false, luminatoare industriale, pereti cortina, pereti despartitori, copertine.

Placile de policarbonat modular ofera o buna izolare termica si fonica, ele se pot utiliza atat la -40 de grade Celsius, cat si la +120 grade Celsius.

Policarbonatul cutat are o structura usoara si este perfect pentru realizarea acoperisurilor. Spre deosebire de policarbonatul celular sau compact, policarbonatul cutat este mult mai rigid si nu necesita o structura de montaj foarte masiva.

Placile de policarbonat cutat sunt usor de transportat, manipulat si montat, ele avand latimi mici de pana in 1000 mm. Policarbonatul cutat se curbeaza la rece.

sursa Makroplast

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv? Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?
5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare 5 avantaje ale microcimentului in amenajari interioare
Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate
BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator
"Ce material este mai bun pentru zidarie: caramida sau BCA?" "Ce material este mai bun pentru zidarie: caramida sau BCA?"
Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie I Tipuri de cherestea pentru constructii - despre clasificare, umiditate, tratamente, costuri si sortimente de lemn pentru constructie I

Vezi mai multe articole