on

“Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?”

17 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum probabil te-ai obisnuit, pe site-ul Misiunea Casa reluam ocazional situatii rezolvate prin mesaje private pentru cititorii care ne-au solicitat ajutorul in chestiuni legate de amenajarea propriilor locuinte. O facem si in acest articol, cu o tema inca destul de interesanta pentru acest moment al anului: invelitorile.

Un cititor ne-a cerut parerea referitor la o solutie gasita pentru acoperirea provizorie a unei terase din lemn, dar si despre planurile pe care le are pentru invelirea definitiva a acesteia in vara anului urmator:

“Am de acoperit o terasa din lemn, care are montata ca astereala lambriuri din lemn. Peste aceste lambriuri intentionez sa montez membrana bituminoasa ca solutie temporara, pana la acoperirea cu tigla metalica, in vara viitoare. Intrebare: exista riscul ca, pe timpul verii, cand temperaturile sunt foarte ridicate, dupa montarea tiglei metalice peste membrana bituminoasa, aceasta sa se scurga printre lambriuri, patandu-le? Asta in conditia in care pastrez totusi ca izolatie membrana bituminoasa.”

Practic, intentia cititorului nostru este aceea de a monta in vara anului 2018 o solutie definitiva peste cea provizorie, pe care doreste sa o aplice inainte de sosirea iernii. Numai ca varianta temporara luata in considerare de catre acesta nu este si cea mai buna. Intr-adevar, nu exista riscul ca membrana bituminoasa sa se scurga peste structura din lemn la temperaturi foarte ridicate, insa provizoratul poate fi asigurat mai eficient de alte tipuri de materiale. Astfel, suprafata ar fi acoperita suficient si cu o prelata, cu o membrana de acoperis sau oricare alta varianta economica.

In plus, un alt argument impotriva solutiei gandite de cititorul nostru, aceea de a monta tigla metalica peste membrana bituminoasa, este ca aceste doua materiale nu sunt compatibile. Intre stratul de bitum si lemn se pot dezvolta diverse ciuperci, care mentin umezeala, iar de aici pot aparea alte neplaceri.

Chestiunea ridicata de cititorul Misiunea Casa poate parea punctuala, dar situatia este una intalnita in destul de multe gospodarii. Insa, daca acest articol nu raspunde niciuneia dintre intrebarile pe care le ai, poti consulta oricand Forumul Misiunea Casa, acolo unde gasesti solutii atat in ceea ce priveste invelitorile, cat si celelalte domenii care tin de amenajarea locuintei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Despre ventilatie si sindrila: sfaturi de montare si recomandari de utilizare Despre ventilatie si sindrila: sfaturi de montare si recomandari de utilizare
Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica
Greseli pe care sa nu le faci la montarea termoizolatiei acoperisului Greseli pe care sa nu le faci la montarea termoizolatiei acoperisului
Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului
Etanseitatea si protectia acoperisului in panta Etanseitatea si protectia acoperisului in panta

Vezi mai multe articole