on

Pretul chiriilor din Bucuresti a inceput sa creasca, pentru prima data, de la inceputul pandemiei. Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine zone.

09 septembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pretul mediu al chiriilor din Capitala a inceput sa creasca, in trimestrul trei al anului 2021, dupa mai bine de un an si jumatate de scadere constanta, cauzata de pandemia de coronavirus. Astfel, chiriile pentru apartamentele de doua camere sunt mai mari cu 14% in T3 2021, fata de T2, iar cele pentru trei camere, cu 8%.

 

,,Cererea pe partea de inchirieri si-a mai revenit in ultimele doua luni, din discutiile avute cu agentii imobiliari. Principalul motiv este redeschiderea cursurilor offline din cadrul universitatilor din Bucuresti, de la 1 octombrie. In mod traditional, in ultima luna de vara si prima de toamna, studentii incep sa caute chirii in marile orase, deci pare ca, incet, incet, revenim la normalitatea de dinainte de pandemie’’, spune Cristian Nicola, CEO Investpoint.

 

Din analiza Investpoint, reiese ca pretul chiriilor din Bucuresti, in T3 2021, este inca la o diferenta considerabila, in minus, fata de aceeasi perioada a lui 2019, inainte de inceperea crizei sanitare – 22%. Apartamentele de doua si trei camere, se inchiriau, in medie, cu 410 euro, respectiv 570 euro, in urma cu doi ani, fata de 320 euro, respectiv 420 euro, in prezent.

Mai jos, graficul evolutiei preturilor de inchiriere pentru apartamentele de doua si trei camere din Bucuresti.

Cele mai scumpe si cele mai ieftine zone din Capitala

Centrul (Victoriei, Romana, Unirii, Universitate) ramane cea mai scumpa zona din Capitala, din punct de vedere al chiriilor, urmat de zona de Nord. La polul opus se afla localitatile de langa Bucuresti, precum Chiajna-Rosu si Popesti-Leordeni.

,,Pretul mare al chiriilor din centru este dat de distanta mica fata de statiile de metrou si alte mijloace de transport in comun, fata de unitatile de invatamant superior, de magazine, Centrul Vechi s.a.m.d. Adica principalele atribute pe care le cauta studentii si tinerii, in general. Zonele din afara orasului nu au aceste avantaje, insa, compenseaza printr-un numar mai mare de locuinte noi, mai mult spatiu verde si liniste, fiind mai degraba potrivite pentru familii’’, completeaza Cristian Nicola, CEO Investpoint.

 

 

 

P.S.: In perioada 10 - 12 septembrie are loc Targul National Imobiliar (TNI), primul eveniment de acest gen organizat in ultimii 2 ani. Targul reuneste peste 20.000 de oferte imobiliare de locuințe noi si vechi, vile, case de vacanta, terenuri, spatii de birouri din Bucuresti, ILFOV, Constanța, Timișoara, Valea Prahovei, Dubai, Spania si Cipru. Echipa REMAX Action va fi prezenta la TN, alaturi de Calin Diaconu.

 

***************************************************************************

Investpoint este o companie de consultanta in domeniul imobiliar, cu o echipa formata din specialisti cu o vasta experienta de lucru. Investpoint ofera servicii precum: tranzactii imobiliare specializate, evaluari imobiliare si de afaceri, studii de fezabilitate si dezvoltare, consultanta in analiza de cashflow si investitii imobiliare. Cristian Nicola, fondatorul si CEO-ul Investpoint, activeaza in sectorul imobiliar inca din 2007, iar din 2016 este lector in cadrul ANEVAR.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce mai este nou pe piata constructiilor si a imobiliarelor? Am aflat la "Real Estate. Quo-vadis 2017?", un eveniment DeBizz Ce mai este nou pe piata constructiilor si a imobiliarelor? Am aflat la "Real Estate. Quo-vadis 2017?", un eveniment DeBizz
Unde ar trebui sa construiesti o casa? Unde ar trebui sa construiesti o casa?
Sediu nou pentru Hidroelectrica Sediu nou pentru Hidroelectrica
Începe Târgul Național Imobiliar TNI Începe Târgul Național Imobiliar TNI
The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români
IMMOFLUX. Un CRM pentru agentii de succes pasionati de industria imobiliara IMMOFLUX. Un CRM pentru agentii de succes pasionati de industria imobiliara

Vezi mai multe articole