on

Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima

04 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se apropie finalul de an, asa ca daca ai in plan renovarea sau construirea unei noi locuinte, acum este cel mai bun moment pentru astfel de planuri.

Climatizarea locuintei este unul dintre aspectele principale, atunci cand vorbim despre confort.

Cu o activitate de noua ani pe piata, MIT Clima a adus, in luna aprilie a acestui an, brandul de climatizare Hisense si in Romania, devenind astfel reprezentantul unic pe piata locala.

Vara care a trecut a reprezentat un sezon bun pentru gama rezidentiala Hisense. Peste 70% din volumul de vanzari a venit din zonele Bucuresti si Constanta, iar clientii s-au orientat in special catre solutiile economice ale gamei.

Planurile pentru anul viitor au in vedere extinderea colaborarii cu retelele de DIY, dar si cresterea vanzarilor in orase precum Cluj, Timisoara si Iasi.

Prin asocierea cu Hitachi, Hisense foloseste tehnologia japoneza pentru toate produsele sale de climatizare. Succesul pe piata din Romania se datoreaza faptului ca Hisense ofera consumatorilor tehnologie la un pret mediu. Gama Hisense se adreseaza segmentului mainstream de piata, deoarece pretul ramane cel mai important criteriu de alegere a produselor, atat pentru consumatorul final, cat si pentru dezvoltatorii de proiecte”, spune Dan Stoica, Director General MIT Clima. 

Pentru piata din Romania, MIT Clima aduce gama completa de aparate de climatizare. Aparatele din gama rezidentiala (RAC), cat si cele destinate proiectelor comerciale (PAC) sau industriale (VRF) folosesc agentul frigorific R32 care, datorita potentialului de incalzire globala redus (GWP), protejeaza mediul inconjurator. Aparatele de climatizare functioneaza cu un consum redus de energie si au filtre 4 in 1 ce indeparteaza murdaria din aer, praful, polenul, pneumobacilul si mirosurile neplacute, dar si un nivel de zgomot redus.

Pentru a face cea mai buna alegere a aparatului de aer conditiont, specialistii Mit Clima fac o serie de recomandari.

Legat de achizitionare, recomandarea specialistilor este sa fie facuta in prima parte a anului, pentru ca atunci preturile sunt mai mici, iar montajul se face mai repede. Vara aceasta s-au inregistrat de 15 ori mai multe comenzi, comparativ cu o luna obisnuita.

Caracteristici ale aparatului, de luat in calul atunci cand se face alegerea:

- Freconul ecologic R32;
- Eficienta energetica;
- Posibilitatea de incalzire eficienta la trecerea dintre sezoane;
- Interfata wi-fi.

Printre cele mai importante criterii se numara garantia, post garantia si echipa de montaj. MIT Clima are unul dintre cele mai complete stocuri de produse si cea mai eficenta livrare din Romania, prin intermediul partenerilor care acopera toata tara. De asemenea, ofera o garantie extinsa de pana la 5 ani pentru toate produsele, in conditiile montarii cu partenerii sai.

Un alt aspect important este dimensionarea corecta a aparatului. Aceasta se face in functie de criterii precum suprafata, destinatia incaperii, sursele de caldura (aragaz, cuptor, televizor, calculatoare), suprafata vitrata si orientarea ferestrelor in raport cu punctele cardinale, destinatia incaperilor si numarul de persoane care locuiesc/lucreaza acolo.

In principiu se calculeaza ca fiind necesasri 35-40 W/ pentru 1 m³ de aer, dar pentru ultimul etaj se poate lua in calcul pana la 40-45 W/m³. Apoi facem conversia in BTU/h, stiind ca: 1 W = 3,412 BTU/h.

Totusi aceste calcule sunt stabilite impreuna cu specialistii, luand in calcul si alte aspecte precum materilale folosite, gradul de izolare, marimea suprafetelor vitrate si de calitatea acestora.

De asemenea, specialistii Mit Clima recomanda mai multe aparate de aer conditionat cu o putere mai mica. Este mai eficient sa pornim un aparat mai mic, deoarece poate sunt situatii in care nu se doreste climatizarea intregului spatiu si atunci nu se justifica sa pornim un aparat de capacitate mare doar pentru a climatiza o anumita parte din acel spatiu.

Referitor la montaj, distanta minima pana la tavan este de 50 mm pentru a permite demontarea capacului unitatii interioare in situatii de mentenanta.

Pentru incaperile inalte, exista riscul de stratificare a aerului si trebuie gasit un echipament cu disponibil mare de presiune care sa impinga aerul pana jos sau ar trebui sa se monteze destratificatoare (dar se discuta strict pe proiect/caz).

Mentenata prelungeste durata de viata a aparatului de climatizare. Specialistii Hisense recomanda curatarea filtrelor interne si cel putin o revizie pe an, care se poate face prin intermediul partenerilor MIT Clima din toata tara.

Mai multe detalii puteti afla pe www.hisense-climatizare.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reguli montare aer conditionat - a doua parte Reguli montare aer conditionat - a doua parte
Iarna iti iei aer conditionat mai ieftin cu reduceri de Black Friday Iarna iti iei aer conditionat mai ieftin cu reduceri de Black Friday
Este timpul pentru aerul conditionat “SMART” Este timpul pentru aerul conditionat “SMART”
Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat
Aparatul de aer conditionat Aparatul de aer conditionat
Reguli montare aer conditionat - prima parte Reguli montare aer conditionat - prima parte

Vezi mai multe articole