Primariile nu vor sa vanda locuintele ANL, pentru ca nu isi recupereaza banii pe teren - 18 iunie 2010

18 iunie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Edilii clujeni au retineri in a vinde apartamentele ANL catre chiriasi, deoarece in urma acestei tranzactii municipalitatii i-ar reveni doar 1% din suma.
 
Un alt aspect este acela ca impozitele pe care le vor plati pe apartamente viitorii proprietari sunt mai mici decat chiriile pe care le platesc acum.
 
„Exista cereri de la chiriasi care stau de cinci ani in locuintele ANL. Anul acesta s-a modificat legislatia si pot cere cumpararea si numai dupa un an. Noi avem o retinere pentru ca primim doar 1% din suma de vanzare, iar cu banii acestia nu ne acoperim nici macar contravaloarea terenului si a utilitatilor, pe care noi am fost obligati sa le punem la dispozitie. In plus, impozitul incasat anual este insignifiant prin comparatie cu chiria incasata lunar“, a explicat viceprimarul Laszlo Attila.
 
Peste 100 de cereri
 
Acesta a precizat ca pana in momentul de fata s-au inregistrat 104 cereri de cumparare pe care le-au depus tinerii care locuiesc in blocurile ANL. In ultimii zece ani in Cluj-Napoca au fost construite, de primarie, 168 de apartamente ANL, care au fost date in folosinta in 2003, respectiv 2007.
 
De asemenea, Consiliul Judetean a construit intr-o localitate limitrofa municipiului, Floresti, alte 200 de apartamente. Primarul din Floresti, Ioachim Vancea, afirma ca se fac demersuri pentru punerea in vanzare a apartamentelor si ca a primit 53 de cereri de cumparare.
 
In Cluj-Napoca, municipalitatea intentioneaza sa mai inceapa patru proiecte privind construirea de locuinte pentru tineri: pe strada Sighisoarei, 56 de apartamente, in valoare de 11.528.747 lei, pe strada Taberei nr. 2 , 12 apartamente, in valoare de 1.417.400 lei, iar la nr. 4 - 30 apartamente, in valoare de 1.452.418 lei. Alte 36 de apartamente ar urma sa se faca pe strada Cojocnei, in valoare de 1.654.774 lei.
 
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a precizat ca problema vanzarii locuintelor ANL va fi dezbatuta in Consiliul Local.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov
Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009
Ateliere pentru Ziua Femeii, pe 4 martie, in toate magazinele Hornbach Ateliere pentru Ziua Femeii, pe 4 martie, in toate magazinele Hornbach
Clujul - in topul oportunitatilor imobiliare Clujul - in topul oportunitatilor imobiliare
Studiu Brico Depôt: un roman isi petrece 535 de zile din viata in baie Studiu Brico Depôt: un roman isi petrece 535 de zile din viata in baie
Credite Credite

Vezi mai multe articole