Primul bloc cu incalzire ecologica din Romania

05 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primul bloc de locuinte incalzit ecologic si destinat tinerilor a fost inaugurat luni, la Sancraiu de Mures, in prezenta ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintei, Laszlo Borbely. Blocul este construit pe structura metalica si foloseste pentru incalzire pompe geotermale, care folosesc caldura solului si nu polueaza.

Caloriferele instalate in fiecare camera sunt mai mari, deoarece se foloseste o pompa de caldura pentru care se foreaza la 130-150 de metri, a explicat Borbely.
Utilizarea pentru incalzire a aerului cald care se pompeaza din adancime nu este numai un proces ecologic, dar este si mai ieftin decat modalitatile traditionale de incalzire a locuintelor.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Efectul Prima Casa: Proprietarii apartamentelor cu doua camere nu mai negociaza preturile - 07 Iulie 2009 Efectul Prima Casa: Proprietarii apartamentelor cu doua camere nu mai negociaza preturile - 07 Iulie 2009
Noaptea de Ajun ne aduce zapada Noaptea de Ajun ne aduce zapada
Rata la dezvoltator, chirie de lux - 03 Aprilie 2009 Rata la dezvoltator, chirie de lux - 03 Aprilie 2009
Noul catalog Brico Depot aduce primavara in casa ta Noul catalog Brico Depot aduce primavara in casa ta
Rabat Grand Theatre din Maroc, proiect arhitectural de referinta Rabat Grand Theatre din Maroc, proiect arhitectural de referinta
Troc imobiliar Troc imobiliar

Vezi mai multe articole