Produse de curatare pentru gospodarie

Produse naturale pentru o casa mereu curata

10 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Din pacate, multe dintre produsele pentru curatare si intretinere folosite in propria gospodarie sunt daunatoare mediului din cauza continutului ridicat de chimicale.

In plus, acestea ne pot afecta in mod direct pielea si caile respiratorii. Pentru a evita efectele nocive al acestor produse, puteti alege sa folositi produse naturale pe care le aveti la dispozitie in propria bucatarie: otetul, lamaia, uleiul de masline, bicarbonatul de sodiu – toate aceste produse functioneaza asemenea unor agenti de curatare.

Sa luam de exemplu, otetul pe care il puteti folosi in scopuri diverse:

  • indepartarea murdariei urat mirositoare se poate realiza prin pulverizarea de otet direct pe covor imediat ce ati murdarit suprafata acestuia;
  • indepartarea mirosurilor neplacute din orice incapere prin amplasarea unui vas cu apa in care adaugati 1-2 linguri de otet. Vasul poate sta in incapere cateva ore, dar poate ramane si peste noapte pentru a elimina definitiv mirosul neplacut.

Otetul este un bun agent de indepartare a petelor. Cu un amestec de 1:1 otet cu apa, puteti curata orice suprafata neporoasa. Aceeasi solutie concentrata de otet si apa poate fi folosita si la spalarea ferestrelor sau a sticlei.  Pentru o uscare uniforma, puteti folosi o carpa moale.

Urmele de mancare arsa de pe oale, petele de transpiratie de pe haine se pot curata cu otet.

                                          

De asemenea, puteti folosi otetul si la curatarea pardoselilor. Aveti insa grija la concentratia solutiei otet-apa atunci cand doriti sa curatati pardoseli placate cu gresie astfel incat sa nu afectati smaltul.

Daca va deranjeaza mirosul otetului, acesta poate fi atenuat daca adaugati suc de lamaie.

Alte produse naturale familiare ce pot fi folosite la curatarea petelor dificile sau la redarea luciului anumitor obiecte sunt lamaia si bicarbonatul de sodiu.

Lamaile sunt acide si pot furniza un plus de proprietati antibacteriale si antiseptice la curatare. Sucul de lamaie poate fi folosit atat ca inalbitor cat si ca odorizant.

Multe din petele dificile se pot indeparta daca stoarceti zeama de lamaie direct pe tesatura. Lasati la inmuiat cateva ore, eventual adaugati si bicarbonat de sodiu.

Pentru indepartarea petelor de pe haine folositi un amestec de suc de lamaie si otet in proportii egale si lasati la inmuiat cateva ore. La final clatiti cu apa rece.

Bicarbonatul este un agent de curatare sub forma alcalina si actioneaza ca un dezinfectant. Bicarbonatul va poate ajuta sa indepartati petele si depunerile de grasime. Vasele se pot curata foarte bine aplicand pudra de bicarbonat.  Poate fi folosit si ca dezinfectant.

Cu siguranta ca ati folosit de nenumarate ori uleiul de masline la prepararea salatelor dvs, dar nicio clipa nu v-ati gandit ca acesta se poate folosi pentru curatarea mobilierului din lemn. Cu o solutie preparata din 3 parti ulei de masline si o parte otet se poate curata orice obiect de mobilier din lemn.  

Folosind produsele naturale pentru pastrarea curateniei din casa dvs, alegeti sa va protejati sanatatea si mediul inconjurator.

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat 7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat
De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani
Combaterea soarecilor si sobolanilor Combaterea soarecilor si sobolanilor
Sistemul centralizat de aspirare - Lista completa a avantajelor Sistemul centralizat de aspirare - Lista completa a avantajelor
Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta
Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani

Vezi mai multe articole