on

Realizarea soclului casei: sfaturile oferite unei cititoare Misiunea Casa

07 iunie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sezonul amenajarilor exterioare este in toi, iar cititorii nostri ne confirma acest lucru prin mesajele pe care le primim. Recent, am purtat o discutie cu Mihaela L., care ne-a solicitat sfatul in legatura cu hidroizolarea soclului unei case in constructie. Iata mesajul cititoarei noastre:

“Am ridicat o casuta si acum ii facem placarea termoizolanta. A ramas soclul si nu stim ce sa facem sa fie mai bine pentru a nu se infiltra apa. Deocamdata nu e nimic pe el, e asa din turnarea fundatiei, iar dupa placarea fatadei cu polistiren este cu cativa centimetri in interior. Intentionam sa-l placam cu piatra decorativa. Casa se afla in zona de deal, in Giurgiu, iar izvorul de apa este la 46 de metri. Am cumparat un adeziv bituminos pe baza de apa. Ne gandeam sa dam cu el. E suficient? Mai poti lipi ceva pe el, daca adezivul formeaza primul strat? Va rog sa ne spuneti care ar trebui sa fie etapele firesti ale acestei operatiuni de izolare!”

In cazul semnalat, solutia pe baza de bitum nu este compatibila cu placarea cu piatra decorativa, care este realizata cu adeziv mineral. In ceea ce priveste hidroizolarea, aceasta nu este necesara in situatia respectiva, deoarece zona in care se afla casa nu este expusa la apa.

In aceste conditii, recomandarea Misiunea Casa pentru imobilul construit de cititoarea noastra a fost ca, in functie de spatiul dintre polistirenul expandat de pe fatada si de retragerea soclului, sa fie lipit polistiren extrudat pe soclu, dupa care sa fie spacluita zona si inceputa apoi placarea cu piatra decorativa. Amorsa nu este necesara in acest caz. Un alt amanunt important: pentru rupere termica, este de preferat ca izolatia sa fie facuta inainte de realizarea bordurii.

Mihaela L. a dorit apoi sa afle cum poate proceda si pentru hidroizolarea terasei aceleiasi case: “Pot folosi acea substanta bituminoasa la terasa, peste care vom pune dusumea?”

In cazul terasei,  adezivul bituminos poata fi aplicat pe terasa, insa numai daca sistemul de fixare al dusumelei este unul pe rigle din lemn, asa cum am inteles ulterior ca se si intampla in situatia prezentata de cititoarea noastra. Astfel, in spatiul dintre rigle poate fi aplicata izolatie din polistiren extrudat de 2-3 cm, dupa cum permite lucrarea.

Pentru alte sfaturi utile pentru amenajarea casei, iti reamintim ca poti consulta oricand forumul nostru, acolo unde zeci de specialisti sunt pregatiti sa raspunda oricarei intrebari: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra
Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei Cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei
Termosistemul: sfaturi pentru alegerea celor mai bune materiale Termosistemul: sfaturi pentru alegerea celor mai bune materiale
Protejarea fatadei la scurgerea apei Protejarea fatadei la scurgerea apei
Arderea scandurilor: sfaturi de realizare a acestei operatiuni de protejare a lemnului Arderea scandurilor: sfaturi de realizare a acestei operatiuni de protejare a lemnului
3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor 3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

Vezi mai multe articole