Ceapa crescuta in gradina

Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru primavara

11 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum primavara este anotimpul in care toata natura renaste, gradina ta nu ar trebui privata de acest fenomen. De aceea, trebuie pregatita pentru noile culturi de legume, flori sau orice alte plante ai de gand sa adaugi. Luna februarie este ideala pentru ca tu sa incepi pregatirile ce-ti vor asigura o gradina roditoare, datorita faptului ca a doua jumatate a acestei luni aduce temperaturi mai calde.

In primul rand, daca ai vita de vie in gradina, este recomandat sa tai butucii si arbustii care nu vor mai da roade. Aceasta practica permite plantei de vita de vie sa creasca noi crengi pe care, daca vei avea parte de un an prielnic, vor aparea ciorchini de struguri deliciosi. Mai mult de atat, pentru a asigura toate conditiile necesare unei evolutii sanatoase, poti prasi solul din jurul vitei de vie.

Plantele de orice fel au nevoie de nutrienti pentru a creste si a da roade, de aceea trebuie sa folosesti substante fertilizatoare. Ai o gama variata de astfel de substante din care poti alege, fie ca sunt naturale sau procesate in fabrici. Totusi, este recomandat sa folosesti ingrasaminte naturale, si nu chimice. Poti opta pentru gunoi de grajd putrezit, mranita sau gunoi de pasari.

In ultimul rand, dar nu cel din urma, trebuie sa pregatesti rasadurile pe care vrei sa le plantezi. Documenteaza-te, ia in calcul spatiul pe care il ai in gradina si modul in care il compartimentezi pentru fiecare specie de planta, apoi cumpara, dar nu inainte sa te interesezi de conditiile pe care trebuie sa le asiguri pentru o cultura roditoare.

Desi mentinerea unei gradini necesita un efort in plus, rezultatele si recolta de care vei avea parte vor compensa munca asidua depusa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cinci motive pentru a cumpara o Aloe Vera Cinci motive pentru a cumpara o Aloe Vera
Cactusii – imbinarea dintre practic si estetic Cactusii – imbinarea dintre practic si estetic
Au început înscrierile la INDAGRA şi Indagra Food & Carnexpo 2021 Au început înscrierile la INDAGRA şi Indagra Food & Carnexpo 2021
Cu ce pavam curtea? Cu ce pavam curtea?
Crinul (lilium) (I) Crinul (lilium) (I)
5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte 5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte

Vezi mai multe articole