Solutie anticriza: chirias in propria locuinta - 18 DECEMBRIE 2008

18 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Solutie anticriza: chirias in propria locuinta
18 DECEMBRIE 2008
 
Aceasta oferta a adus companiei Impact contracte in valoare de peste 520.000 de euro
 
In vremuri de criza, dezvoltatorii proiectelor rezidentiale gasesc solutii pentru a putea vinde apartamentele disponibile. In luna octombrie, compania Impact lansase o ofera pentru clientii care nu dispun inca de banii necesari sau trebuie sa astepte aprobarea creditului, de a achita o garantie de cel putin 20.000 de lei, avand o perioada de patru ani pentru a cumpara locuinta, timp in care beneficiarul va plati o chirie, ce va fi perceputa la final ca un discount din pretul de achizitie. „Aceasta oferta a prins bine. La ultimul targ imobiliar, din decembrie, am avut contracte in valoare totala de doua milioane de lei (peste 520.000 de euro)”, a declarat pentru Gandul Sorin Costea, area sales manager in cadrul companiei.
 
Pe urmele acestei promotii au mers si alti doi dezvoltatori, Best Residence Groupe si Apolodor, iar specialistii prevad ca si numarul acestora va creste, aceasta solutie fiind avantajoasa pentru ambele parti. „Credem ca din ce in ce mai multi dezvoltatori dintre cei care au proiecte cu livrare in prima jumatate a lui 2009 vor lua in calcul varianta inchirierii, cel putin ca alternativa la vanzare. Dezvoltatorii isi acopera astfel costurile cu finatarea si o parte a cheltuielilor de administrare a proprietatilor. Inchirierea mai are si beneficiul de a feri clientul de fluctuatiile preturilor si ale cursului, care au marcat piata in ultima perioada”, a declarat penru Gandul Evelina Necula, director de marketing in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
 
Ansambluri scoase la inchiriat
 
Cei care doresc sa achizitioneze o locuinta in ansamblul Nightingdale Residence, trebuie sa achite un avans de 25% din valoarea totala a apartamentului, dupa care, timp de doi ani de zile, se percepe o chirie lunara ce nu va depasi 0,5% din valoarea apartamentului. Dupa aceasta perioada, din pretul total de achizitie se va scadea chiria platita. Societatea de constructii Apolodor a iesit in aceasta saptamana cu aceeasi oferta pentru proiectul Octopus Garden. Fondul de investitii American RPF Development ce dezvolta proiectul rezidential Vitan Residence se ofera sa fie si primul chiriasi al apartamentelor achizitionate de investitori. „Clientul se obliga sa mobilize apartamentul la anumite standarde, iar noi oferim o chirie de 800 de euro pe luna, timp de un an, pentru un apartament cu doua camere”, ne-a declarat Adrian Achim, directorul de vanzari al proiectului.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

 Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania
Tranzactia zilei: 278.000 de trei camere in Aviatiei Tranzactia zilei: 278.000 de trei camere in Aviatiei
Cine va plateste aparatele arse Cine va plateste aparatele arse
Complex de vile de 3 mil. euro la Sibiu Complex de vile de 3 mil. euro la Sibiu
Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori
HORNBACH vesteste primavara prin noua campanie de publicitate: "Elibereaza-te de stres!" HORNBACH vesteste primavara prin noua campanie de publicitate: "Elibereaza-te de stres!"

Vezi mai multe articole