Televizorul cu tehnologie LED

10 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

televizor lcd
Aparitia televizoarelor LCD a reprezentat o revolutie in industrie, putand fi comparata cu saltul facut la introducerea televizoarelor color pe o piata dominata de televizoarele alb-negru. Daca acum cativa ani un televizor LCD reprezenta un lux, acum poti vedea aproape in fiecare casa un astfel de aparat. Pe masura ce publicul a devenit mai receptiv si competitia s-a inasprit, preturile au scazut si calitatea a devenit din ce in ce mai buna.
 
Adresandu-se aceluiasi segment de consumatori, dar propunand o tehnologie diferita, au aparut si televizoarele cu plasma, urmate de televizoarele cu LED-uri. Acestea din urma sunt ultimele intrate pe piata, si intampina inca reticente din partea publicului, dar merita sa aruncam o privire asupra avantajelor pe care le aduc. In mare, se spune ca imbina fiabilitatea televizoarelor LCD si claritatea ecranelor cu plasma. Puse in balanta, avantajele sunt mult superioare dezavantajelor, singurul minus major al acestei noi tehnologii fiind pretul de multe ori prohibitiv, inerent oricarui produs de avangarda.
 
In privinta consumului, ele sunt mult mai eficiente decat celelalte tipuri de televizoare, iar tehnologia pe care se bazeaza led-urile permite o luminozitate crescuta fara a degaja multa caldura, ceea ce face ca riscul de accidente sa fie foarte scazut. In privinta contrastului, ele pot rivaliza cu televizoarele cu plasma, intrecand cu mult LCD-urile. Consumul redus de energie le face sa fie si foarte putin voluminoase, existand modele care nu au mai mult de 1 cm grosime. Atasate pe perete, ele ocupa mai putin spatiu decat un tablou sau o oglinda, integrandu-se foarte elegant in decorul camerei.
 
Unul dintre dezavantajele televizoarelor LCD este unghiul de vizualizare. Acest dezavantaj dispare complet la televizoarele cu LED, ele putand fi privite, practic, din orice pozitie. Adaugati la asta si faptul ca au o durata de viata lunga si nu se strica aproape niciodata brusc. Pe masura ce trece timpul, led-urile isi pierd luminozitatea si culoarea, dar acest lucru se intampla treptat. Probabil ca nici nu va veti da seama de acest lucru pana cand nu va fi oricum timpul sa il schimbati cu un model mult mai nou si mai performant.
Chiar daca e la inceput de drum si costa destul de mult, tehnologia LED merita cu singuranta sa fie luata in considerare daca vreti sa investiti intr-un televizor modern si ale carui performante sa nu devina rapid depasite.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistem audio wireless Sistem audio wireless
Cum ne alegem televizorul Cum ne alegem televizorul
Wii, Xbox sau Playstation? Wii, Xbox sau Playstation?
Ce tip de televizor sa alegi pentru o casa noua? Ce tip de televizor sa alegi pentru o casa noua?
Amplasarea boxelor in casa - sfaturi pentru o experienta acustica placuta Amplasarea boxelor in casa - sfaturi pentru o experienta acustica placuta
Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie

Vezi mai multe articole