Terasa exotica innobileaza si creste valoarea unei case

17 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
terasa din lemn - terasa exotica
Refugiile romantice in aer liber si in general spatiile de relaxare in care membrii familiei si prietenii pot descoperi farmecul naturii au devenit in ultimii ani foarte importante. Terasele si balcoanele amenajate cu stil au crescut valoarea casei atat din punct de vedere arhitectural cat si din punct de vedere financiar, la momentul unei tranzactii imobiliare. Vazute ca o modalitate de extindere a interiorului, terasele moderne sunt create astazi din materiale exotice, avand un design original, dar in acelasi timp oferind functionalitate si armonie cu amenajarile interioare.
 
O terasa bine gandita foloseste la maximum spatiul disponibil si se integreaza perfect in peisajul din gradina, iar daca are si un design special, poate deveni un punct de atractie. Lemnul nu mai reprezinta doar o modalitate de amenajare in stil rustic, devenind atat in amenajarile de interior cat si in cazul exteriorului un element al designului si arhitecturii moderne. Esente de lemn ale caror nume poate ca nu le-am auzit niciodata vin acum sa completeze gama clasica de esente lemnoase folosite in amenajarea unei terase. Pe langa deja cunoscutele impletituri din fibre naturale precum zambila de apa, rattanul, iarba de mare, frunzele de banan si bambusul, multe alte specii de lemn exotic au cucerit Europa, ajungand si la noi: bangkirai, badi, cumaru, lapacho, massaranduba, merbau, tatajuba si sapelli. Majoritatea provin din zona Indoneziei, Malaiziei, America Centrala si de Sud, devenind foarte populare in constructia de pardoseli exterioare, mobilier de gradina si oriunde este necesar un material rezistent la actiunea distructiva a factorilor de mediu.
 
Rezistenta in fata timpului si naturii permite utilizarea si montarea acestor esente de lemn exotic in diverse spatii, cum ar fi: gradini, parcuri, alei de traversare, spatii de separare intre aranjamente florale, spatii de relaxare exterioare, verande, terase, spatii de joaca, paliere si scari externe, jardiniere, gradinite cu flori, spatii de promenade pe malul marii, punti, pontoane, terase pentru baruri si restaurante, etc. Aceste esente de lemn s-au dovedit a fi extrem de rezistente si la termite, atacul rozatoarelor, ciupercilor si mucegaiului. In plus culorile sunt deosebite, iar lemnul nu necesita intretinere speciala. Ca o particularitate, de exemplu pentru esenta de bangkirai culoarea naturala este rosu-maroniu, iar cu trecerea timpului, sub actiunea razelor de tip UV devine gri-argintiu. Orice esenta de lemn ati alege, exotic sau traditional, amenajarea gradinii are un mare rol in crearea unei identitati proprii. Casa si gradina este oglinda proprietarului, prin urmare merita toata atentia!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trandafirii cataratori, spectacole coloristice Trandafirii cataratori, spectacole coloristice
Fuchsia Fuchsia
Pregateste-ti gradina pentru petrecere Pregateste-ti gradina pentru petrecere
Ghidul gradinarului incepator : Cum se obtine compostul organic in gospodarie in 3 pasi Ghidul gradinarului incepator : Cum se obtine compostul organic in gospodarie in 3 pasi
Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei
Gladiola, planta invingatorilor: sfaturi de plantare si ingrijire Gladiola, planta invingatorilor: sfaturi de plantare si ingrijire

Vezi mai multe articole