Tot ce trebuie sa stim despre garaj

15 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

garaj 
Pentru ca in orice oras modern, si cu atat mai mult in orasele romanesti, problema locurilor de parcare isi face simtita prezenta, vom vorbi in acest articol despre costurile si problemele pe care le-ai putea intalni la construirea unui garaj. Poti opta pentru un garaj alaturat locuintei sau pentru un garaj subteran. Fiecare dintre aceste solutii are cateva aspecte de care trebuie sa tii cont. Mai departe, vom vorbi si despre costuri.
 
Una dintre cele mai intalnite probleme la casele noi este incercarea proiectantului de a utiliza la maximum spatiul, inghesuind garajul la subsolul casei. In cazul unei case foarte apropiate de strada, panta devine foarte abrupta si aproape imposibil de utilizat, iar planurile risca sa fie abandonate. E destinul clasic al unui garaj dedicat unei masini luxoase si esuat in rolul mai putin glorios de depozit pentru compoturi si muraturi.
Gandeste-te cat de mult esti dispus sa investesti si tine cont de faptul ca un garaj presupune o investitie mult mai mica decat adaugarea unei camere, de exemplu.
 
Planifica-ti bine bugetul si tine in minte, de la inceput, faptul ca nu vei reusi sa recuperezi investitia decat in proportie de 40%, in cazul in care vei vinde casa. Daca ai planuri pe termen lung legate de locuinta ta, nu trece cu vederea benefiicile pe care un garaj ti le poate aduce. Pe langa faptul ca iti protejeaza masina, e si un spatiu excelent de depozitare si iti goleste casa de obiectele nedorite. Pune in balanta dezavantajele valorii scazute de revanzare si avantajele pe termen lung, in caz­ul in care nu te gandesti sa te muti, in viitor.
Angajeaza o firma de constructii autorizata care sa te ajute la construirea garajului. Gaseste-ti timp sa discuti in detaliu dorintele tale, pentru a fi sigur ca vor fi implementate cat mai aproape de ceea ce ti-ai imaginat. Consulta-te si cu un arhitect, el iti va putea da sfaturi legate de dimensiuni si de standarde de constructie, precum si informatii legate de partea tehnica si de integrarea garajului cu intreaga locuinta.
 
Dimensiunile ideale pentru un garaj sunt de 3.5x5.5 metri, iar inaltimea tavanului ar trebui sa fie cel putin 2.5 metri, ca sa ai suficient spatiu de depozitare. Daca garajul este la nivelul solului, e indicat sa prevezi o usoara panta pentru podea, cu partea mai joasa spre iesire. Aceasta va ajuta la evacuarea apei, atunci cand vrei sa speli pe jos. Planseul e bine sa fie din beton acoperit cu vopsea speciala pentru podele, astfel incat petele de ulei si murdarie sa poata fi curatate usor.
Pentru tavan si pereti, foloseste vopsea lavabila, si nu uita sa adaugi un banc de lucru si suficiente rafturi industriale. Asta in cazul in care esti amator de bricolaje in timpul weekend-ului. Pe pereti poti fixa etajere si suporturi pentru scule. Bicicletele, schiurile si alte lucruri folosite in vacante isi pot gasi cu usurinta locul fixate pe tavan sau in partea superioara a peretilor.
 
Nu in ultimul rand, daca tii la masina pe care o parchezi in garaj, asigura-i incalzire si o camera de supraveghere... doar asa, de siguranta.

Adauga un comentariu


5 Comentarii

dess

11 mai, 15:06

garajul e bine sa aibe 4 pe 6 metri caci daca iti cumperi un Sharan sau passat astea au apr 5 metri lungime si ai nevoie si de un pic de spatiu in fata ca sa repari masina iar ca inaltime 2,8 metri .

ade as

05 septembrie, 00:59

cred ca ai imaginatie, dar nu esti realist. ce sa faci cu un garaj asa mic? nu pot parca mai mult de 6 masini in el., iar inaltimea nu imi permite sa parchiz tir-ul, deci gresit. cu alte cuvinte, vrem garaj, nu autogara sau hangar de avioane.
ca si dimensiune, e suficient 3.5 x5.5 iar inaltime 280. ce trece peste asta e risipa sau atelier sau depozit, dar nu garaj.

Zaraza

16 aprilie, 23:37

Am folosit indicatiile din articol, "Dimensiunile ideale pentru un garaj sunt de 10x8 metri, iar inaltimea tavanului ar trebui sa fie cel putin 3.5 metri" si mi-am construit un garaf f frumos si util. Mi-am parcat casa in el...

cel care ai scris articolul esti dus cu pluta

08 martie, 08:10

Cred ca ati vrut sa ziceti dimensiunile casei 10x8 metri.
Sau poate garaj de firma pentru 4 - 5 masini

MarioBell

20 ianuarie, 13:57

"Dimensiunile ideale pentru un garaj sunt de 10x8 metri" - 80m.patrati pt.un garaj.......?

Alte articole

Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group. Usi de garaj sectionale de la Alexiana Group.
Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii Pavarea cu pietris – Cum sa eviti impotmolirea rotilor masinii
Ce tip de garaj preferi? Ce tip de garaj preferi?
Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj Anexa de langa casa, cum o transformam in garaj
Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta Automatizari pentru usi de garaj: confort si siguranta
Parcarea automata - avantajoasa si accesibila Parcarea automata - avantajoasa si accesibila

Vezi mai multe articole