on

Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion

31 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Anul nou reprezinta un nou inceput pentru multi dintre noi. Este momentul in care trebuie sa dam uitare greutatilor din anul precedent, sa ne amintim cu drag toate momentele frumoase si sa privim cu optimism spre viitor!

Trecerea dintre ani este una din cele mai vechi sarbatori din lume, marcata inca de acum 6 mii de ani de catre babilonieni. Anul nou, sarbatorit in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, este intampinat cu urari de bine, distractie si multa voie buna.

Ce este bine sa facem ca sa ne mearga bine tot anul care vine, dar mai ales ce nu este bine sa facem, ca sa nu avem ghinion restul anului?

Iata cateva traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion si 1 ianuarie care sa ne aduca noroc, sanatate si prosperitate

- Traditia spune ca in noaptea de Anul Nou trebuie sa facem cat mai mult zgomot pentru a alunga spiritele rele. Din acest motiv in noaptea dintre ani se folosesc petarde, pocnitori si artificii. Se spune ca lumina si bubuitul lor asurzitor sperie si goneste spiritele malefice.

- Pentru a avea un An Nou plin de belsug si prosperitate, trecerea dintre ani trebuie sa ne gaseasca cu masa incarcata, cu farfurii pline cu mancare si pahare pline cu bautura. Nici buzunarele nu trebuie sa fie goale. Mai mult decat atat, in ultima zi de an, cat si in prima zi a noului an nu este bine sa facem cheltuieli si nici sa aruncam lucruri din casa, nici macar gunoiul deoarece, o data cu el, aruncam afara norocul si belsugul.

- Toate facturile trebuie platite din timp, ca Noul An sa nu ne prinda cu datorii. De asemenea, pentru noroc si prosperitate, in noaptea de Revelion trebuie sa avem bani in buzunar.

- Se spune ca dorintele puse la miezul noptii au sanse mari sa se indeplineasca.

- Vascul, simbol am regenerarii, renasterii si nemuririi nu trebuie sa lipseasca din casele noastre.

- In prima zi a anului este bine ca prima persoana care trece pragul casei noastre sa fie un barbat, astfel vom avea un plin de belsug si prosperitate.

- Pentru a avea un an nou norocos, in noaptea dintre ani, trebuie sa purtam ceva nou si ceva rosu.

- In noaptea dintre ani trebuie sa fim optimisti, veseli si plini de voie buna si sa evitam certurile.

Iti uram un An Nou plin de bucurie, bogatie si speram ca toate dorintele tale sa se implineasca in anul care vine! La multi ani 2020!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza! Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza!
Organizarea corecta a alimentelor in frigider Organizarea corecta a alimentelor in frigider
Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece
Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania
Curiozitati despre alimente Curiozitati despre alimente
Mananca Sanatos | Vasele de gatit influenteaza calitatea mancarii Mananca Sanatos | Vasele de gatit influenteaza calitatea mancarii

Vezi mai multe articole