1.100 de apartamente linga Obor

09 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dintr-un bloc la care s-au construit doar parcarile subterane, in cartierul rezidential Planorama, din sectorul 2, s-a vindut mai mult de jumatate.
 
Complexul Planorama va fi compus din patru cladiri turn alcatuite din doua subsoluri, parter si 15 etaje. In total, proiectul Planorama este prevazut sa ofere 1.104 locuinte si 680 de locuri de parcare. Lucrarile de construire ale primului bloc au debutat la inceputul acestui an si sint programate sa se finalizeze in toamna anului viitor. Intregul ansamblu rezidential este preconizat sa fie construit pina in anul 2008.
 
In aceasta luna vor incepe lucrarile la cel de-al doilea bloc care va dezvolta un nou concept. Unicitatea proiectului este data de faptul ca blocul va contine apartamente de patru camere, utilate cu un dormitor cu toaleta inclusa. “Aceasta idee va permite cuplurilor sa isi creasca copiii, pastrindu-si intimitatea, in acelasi timp fiind posibila si convietuirea mai multor familii in acelasi apartament”, sustin dezvoltatorii proiectului. “In proportie de 60%, apartamentele din primul bloc al complexului rezidential Planorama au fost vindute”, ne-a spus Leonard Ceausu, consultant in cadrul companiei Neocasa. Preferate sint apartamentele cu doua camere, stocul din primul imobil al complexului fiind epuizat. Compania Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, estimeaza ca va obtine din vinzarea celor peste 1.000 de apartamente din cadrul complexului 90 de milioane de euro, in conditiile in care investitia va fi cuprinsa intre 60 si 70 de milioane de euro.
 
Preturi convenabile
 
Cei care vor dori sa cumpere apartamente in acest complex vor plati intre 33.000 de euro si 120.000 de euro, in functie de numarul de camere, precum si de dotarile aces-tora. Preturile nu includ TVA. Intre etajele unu si 11 blocurile vor fi compuse pe fiecare nivel din opt apartamente cu o camera, patru apartamente cu patru camere si opt apartamente cu trei camere. Pina la etajul 15 locuintele scad ajungindu-se la opt garsoniere si patru locuinte cu trei camere, adica doar 12 apartamente pe nivel. “Preturile nu sint mari, pentru ca apartamentele din complex ofera siguranta, confort sporit, si nu in ultimul rind preturile nu sint foarte mari comparativ cu apartamentele vechi,” a mai spus Leonard Ceausu. Intreaga suprafata a complexului situat in cartierul Doamna Ghica este de 18.144 de metri patrati.
 
Presiune pe blocurile vechi
 
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, este de parere ca, prin constructia complexului Planorama, se va pune o oarecare presiune asupra apartamentelor vechi, construite inainte de anul 1990. “Multi vor renunta la apartamentele vechi pentru a se muta in acestea noi. Pe cele vechi le vor vinde si, normal, oferta fiind mare, preturile vor mai scadea”, a preci-zat Ontanu. La apartamentele vindute de cei care vor prefera cartiere rezidentiale, potrivit lui Ontanu, se vor adauga si acelea vindute de firmele care au sediile in blocuri.
Alte proiecte
 
Tot in sectorul 2 al Capitalei vor mai fi construite inca trei cartiere rezidentiale care vor pune la dispozitie alte citeva mii de apartamente. Un alt cartier rezidential aflat in constructie este complexul Jupiter, situat in zona Lacului Vacaresti. Acesta este compus din trei blocuri. Cel mai ieftin apartament din complex are un pret de 79.400 de euro, iar cel mai scump ajunge la 253.000 de euro. Quadra Place este un alt complex rezidential, cu 343 de apartamente, localizat in partea central-vestica a Capitalei. Lucrarile de constructie sint in plina desfasurare, iar perioada estimata de finalizare este luna octombrie a anului viitor.
 
Sursa: Cotidianul
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Locuintele vechi, mai scumpe cu 10% pana in 2008 Locuintele vechi, mai scumpe cu 10% pana in 2008
Domeniul financiar nu sustine expansiunea pietei imobiliare Domeniul financiar nu sustine expansiunea pietei imobiliare
Creditele pentru populatie vor continua sa creasca cu circa 37% anual Creditele pentru populatie vor continua sa creasca cu circa 37% anual
MyMan.ro: Fa cunostinta cu primele “Gift Concierge” care aduc Cadouri de lux in Romania MyMan.ro: Fa cunostinta cu primele “Gift Concierge” care aduc Cadouri de lux in Romania
Bosch inaugureaza un Centru de Training la Cluj Bosch inaugureaza un Centru de Training la Cluj
HORNBACH: Sistemele moderne pentru case inteligente, tot mai cautate de catre romani HORNBACH: Sistemele moderne pentru case inteligente, tot mai cautate de catre romani

Vezi mai multe articole