100.000 lei pentru spargerea unui zid

27 februarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca doriti sa va reamenajati apartamentul trebuie sa stiti care sunt conditiile in care puteti efectua aceste modificari. Libertatea va prezinta lucrarile pe care le puteti face fara a obtine avizele legale, dar si pe cele pentru care e obligatoriu sa treceti mai inainte pe la primarie.
 
Inainte de a va apuca de treaba este bine sa stiti ca unele lucrari se pot face fara a avea nevoie de un aviz din partea autoritatilor. Pentru altele, in schimb, trebuie sa obtineti autorizatie de construire. In caz contrar, conform modificarilor din Legea 50/1991, riscati amenzi cuprinse intre 1.000 si 100.000 de lei.
 
Contestatiile se pot depune in 15 zile
 
De autorizatii au nevoie si administratorii de bloc care intentioneaza sa faca reparatii la retelele exterioare de electricitate si gaze, sa amenajeze spatii pentru gunoi, batatoare, garaje, parcari, magazii sau garduri sau sa aprobe instalarea de afise publicitare pe peretii imobilului. De asemenea, pentru lucrarile la terasa blocului, repararea peretilor sau a scarilor interioare si de intrare este nevoie de acordul autoritatilor doar in situatia in care li se schimba forma initiala.
 
In cazul in care considerati ca autoritatile au facut un abuz si v-au amendat pe nedrept, puteti face contestatie, in 15 zile de la primirea procesului-verbal, la primarul localitatii ori la judecatorie.
 
Ce lucrari se fac fara autorizatie
 
-zugraveli;
-schimbarea pardoselii;
-inlocuirea faiantei;
-montarea ferestrelor termopan;
-reparatii in locuinta la instalatiile sanitare;
-schimbarea usii de la intrare;
-reparatii la acoperisuri, invelitori sau terase cand nu se schimba forma si materialele;
-reparatii la finisajele exterioare ale cladirii de locuit.
 
Ce lucrari se fac cu autorizatie
 
-demolarea debaralei;
-spargerea unui perete;
-reparatii la retelele interioare de electricitate si gaze (in acest caz aveti nevoie si de acordul Electrica sau istrigaz);
-largirea ferestrelor sau usilor;
-inchiderea balconului sau construirea unui balcon la parterul blocului;
-transformarea acoperisului tip terasa in sarpanta;
-consolidarea imobilului.
 
Mihai Mereuta, presedinte Liga Habitat
 
„Potrivit legii actuale, daca se depisteaza modificarea dupa 2 ani de la efectuare, proprietarul nu mai poate fi amendat, acest fapt putand fi lamurit in instanta, dupa caz, intre vecini. Noi, la Habitat, consideram ca acest lucru ar trebui sa fie imprescriptibil”.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Kingfisher plc, compania-mama a Brico Depot Romania, a cumparat Praktiker Romania S.R.L. Kingfisher plc, compania-mama a Brico Depot Romania, a cumparat Praktiker Romania S.R.L.
Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale
2017, un an puternic pentru Wienerberger 2017, un an puternic pentru Wienerberger
Veranda are un nou chirias: KFC deschide inca un restaurant Veranda are un nou chirias: KFC deschide inca un restaurant
10 ani garantie Miele pentru clientii care achizitioneaza minimum trei electrocasnice incorporabile pentru bucatarie 10 ani garantie Miele pentru clientii care achizitioneaza minimum trei electrocasnice incorporabile pentru bucatarie
Tarife suplimentare pentru reteaua de gaze naturale Tarife suplimentare pentru reteaua de gaze naturale

Vezi mai multe articole