Proprietarii nu tin cont de cursul valutar: Au crescut preturile apartamentelor

31 iulie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 Luna iulie a adus pentru cei interesati de achizitionarea unei locuinte in Capitala doua situatii distincte: cresteri fata de luna precedenta ale pretului solicitat de proprietarii garsonierelor si apartamentelor cu doua camere, dar si minimul atins de la inceputul anului la unitatile cu trei si patru camere, arata o analiza a portalului AnunturiParticulari.ro.
 Apartamente spatioase, la doar 39.500 € + TVA. Afla mai multe!
 
Totusi, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, piata apartamentelor vechi nu da semne de revenire, raportul citat indicand scaderi de pana la 7% la toate tipurile de imobile.
 
 "Deprecierea inregistrata in ultima luna de moneda nationala nu pare sa fi tras niciun semnal de alarma in randul proprietarilor de apartamente care si-au scos imobilele la vanzare. Chiar daca, fata de luna iunie, un potential cumparator ar fi nevoit sa plateasca in iulie o valoare mai mare in lei pentru aceeasi suma in euro, proprietarii au solicitat preturi mai mari chiar si in euro in cazul garsonierelor si al apartamentelor cu doua camere", sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.
 
 Astfel, pretul mediu in Bucuresti pentru o garsoniera a ajuns in iulie aproape de pragul de 36.000 euro, intr-o usoara crestere, de sub 1%, fata de luna iunie a acestui an, dar si cu 1% mai putin comparativ cu luna iulie 2011, cand pretul mediu solicitat trecea de 36.380 euro.
 
Apartamentele cu doua camere sunt cu aproape 3% mai scumpe in iulie decat in iunie, in doar o luna pretul variind cu mai mult de 1.500 euro si trecand de 57.000 euro. Raportul indica totusi un nivel cu 2% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut cand pretul mediu solicitat de proprietari oscila in jurul valorii de 58.450 euro.
 
 "Potentialii clienti ai apartamentelor cu trei si patru camere au avut totusi mai mult noroc in luna care se incheie, proprietarii solicitand cele mai mici preturi de la inceputul acestui an. Imobilele cu trei camere au ajuns la o valoare medie solicitata de 75.634 euro, cu aproximativ 850 euro mai putin decat in luna iunie. O scadere mai mare insa observam comparativ cu luna iulie a anului trecut, variatia fiind de -6%, de la aproape 80.700 euro", se mai arata in raportul portalului.
 
 
Cea mai mare scadere de pret atat fata de luna anterioara, cat si fata de intervalul similar al anului trecut, se inregistreaza pe segmentul apartamentelor cu patru camere. Luna aceasta, valoarea solicitata de proprietari a ajuns pana la 91.800 euro, cu peste 11.000 euro mai putin fata de iunie 2012. In comparatie cu luna iulie a anului trecut, pretul este cu 7% mai mic, de la 98.800 euro. Principala explicatie pentru aceasta depreciere accentuata este numarul redus de oferte pe acest tip de apartamente, o oferta scazuta neputand sa exercite o presiune puternica asupra preturilor, potrivit studiului citat.
 
 "Analizand actuala situatie din piata, este evident ca principalul factor de influenta pe termen scurt din piata imobiliara ramane evolutia cursului valutar. (...) Se anunta un final de vara in care, daca vor sa vanda intr-un termen cat mai scurt de timp, proprietarii vor fi nevoiti sa tina cont de pierderile suportate de clienti din cauza fluctuatiilor valutare si sa renunte pe alocuri la pretentiile financiare", sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.
 
Sursa: Wall-Street.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Credite cu taraita in programul Credite cu taraita in programul "Prima casa" - 25 Iunie 2009
Legi Legi
Preturi "de primavara" Preturi "de primavara"
Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului
Flanco sustine si recompenseaza reciclarea electrocasnicelor vechi si a bateriilor Flanco sustine si recompenseaza reciclarea electrocasnicelor vechi si a bateriilor
"Prima casa", daramata de chichite legislative - 16 Iulie 2009

Vezi mai multe articole