Robinet cu monocomanda

3 motive pentru care robinetele cu monocomanda sunt de preferat

16 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Epoca bateriilor cu robinete cu ventil a ajuns la apus inclusiv in Romania. Toti cei care isi renoveaza complet bucataria sau baia aleg bateriile cu monocomanda, multi dintre cei care nu au facut astfel de renovari complete si-au inlocuit totusi vechile baterii cu ventil cu cele de generatie noua, cu monocomanda. Iata 3 motive pentru care ai putea si tu sa treci de la bateriile cu robinete cu ventil la cele cu monocomanda.

Primul motiv ar fi designul nou, modern si inovator. Bateriile cu monocomanda arata bine si se potrivesc cu multe stiluri de design al bailor sau bucatariilor si pot fi folosite in mult mai multe pozitii decat cele cu ventil.

                           Robinet cu ventil

Al doilea motiv il constituie usurinta de manevrare. De exemplu, sa zicem ca esti foarte murdar pe maini, tocmai ai schimbat o roata de la masina. Poti sa deschizi foarte usor un robinet cu monocomanda, fara sa-l atingi cu mainile murdare. Este suficient sa-l ridici cu ajutorul incheieturii mainii sau cu cotul, iar apa incepe sa curga. In plus, este mult mai usor sa combini apa rece si calda astfel incat sa obtii temperatura optima pentru a face dus, manevrand independent doua robinete cu ventil este un pic mai greu.

Al treilea motiv este dat de economiile pe care le poti face la consumul de apa rece si calda. Cand ai mainile pline cu clabuc de sapun sau spuma de la detergentul de vase, nu mai stai sa rasucesti robinetele si sa le tot inchizi si deschizi, plus ca aceasta operatiune va duce in timp la “tocarea” garniturilor si a filetului de la obertain. O baterie cu monocomanda, pe cat de usor o deschizi, tot atat de usor o si inchizi. Da, vei reduce consumul de apa daca vei inchide robinetul de fiecare data cand freci cu detergent si burete farfuria murdara, apoi il deschizi pentru a o limpezi si-l inchizi din nou cand treci la urmatoarea farfurie.

De curiozitate, oare cati dintre cititorii Misiunea Casa mai folosesc baterii cu ventil?

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Ion

26 aprilie, 13:36

Limiteaza debitul apei inainte de baterie si zgomotul dispare . Zgomotul este generat de viteza apei prin robinet .

Cristi

19 mai, 08:54

singurul dezavantaj este ca fac zgomot la folosire - orcicare ar fi marca

Alte articole

Pompa ALPHA3 este pe podium Pompa ALPHA3 este pe podium
Importanța utilizării unor pompe apă murdară care să fie profesionale Importanța utilizării unor pompe apă murdară care să fie profesionale
Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o fosa septica Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi o fosa septica
Tipuri de baterii pentru cada Tipuri de baterii pentru cada
Dus ca un rasfat! Dus ca un rasfat!
Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

Vezi mai multe articole