30 de euro/mp teren la munte

01 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile terenurilor de casa din zona Valenii de Munte-Cheia au crescut anul acesta cu 200% fata de anul trecut. Estimarile arata ca 2008 le va dubla inca o data.
Intre Valenii de Munte si Cheia, terenurile de casa situate in intravilan, in functie de zona, amplasament si utilitati, se comercializeaza cu preturi intre 5 si 100 de euro. „Anumite zone au preturi care reprezinta doar 10% din cele ale terenurilor de pe Valea Prahovei, chiar daca zonele sint foarte asemanatoare“, ne-a spus Catalin Cruceanu, administratorul agentiei imobiliare Cheia Muntilor. „In orasul Valenii de Munte, pretul unui metru patrat de teren intravilan este de aproximativ 30 de euro“, ne-a spus Aurel Aldescu, administratorul agentiei imobiliare Sinamont.
Majoritatea celor care cumpara terenuri de casa in Valeni sint pensionari din Bucuresti. „Acestia prefera zona pentru ca este singura care, pe linga celelalte utilitati, are in dotare si gaze naturale“, a precizat Catalin Cruceanu, adaugind ca anul trecut metrul patrat de teren se vindea cu 10 euro. La iesirea din Valeni catre Cheia, in localitatea Teisani, un metru patrat de teren se vinde cu aproximativ 5-10 euro. Aici, cumparatorii sint persoane care vor sa aiba o casa de vacanta in zona.
„Cele mai cautate terenuri sint cele de 500 de metri patrati. Clientii vor sa aiba teren sa faca o casa de vacanta si sa le mai ramina si ceva loc de o masina, un gratar“, a amintit administratorul agentiei Cheia Muntilor. Daca in Drajna metrul patrat de teren se comercializeaza la acelasi nivel cu cel din Teisani, in localitatea Maneciu, pretul este mai mare cu aproximativ 5 euro la metrul patrat. Si aici campioni la achizitionat terenuri pentru case de vacanta sint tot bucurestenii.
Pretul maxim este atins de acele terenuri care, pe linga utilitati - curent electric si puturi de apa -, sint mai usor accesibile. „Sint si terenuri mai ieftine, dar la acestea accesul se face mai greu“, a mai spus Catalin Cruceanu. Cele mai scumpe terenuri de pe varianta ocolitoare catre Brasov sint cele din Cheia. Aici, metrul patrat de teren variaza intre 80 si 100 de euro metrul patrat.
Preturile terenurilor din zona Valeni-Cheia, potrivit lui Catalin Cruceanu, vor creste anul viitor cu inca 200%, fata de anul acesta. „Cei care doresc casa la munte si nu au suficienti bani pentru terenurile de pe Valea Prahovei vor veni la noi. Asta este si motivul estimarilor privitoare la dublarera preturilor in cursul anului viitor“, a explicat Catalin Cruceanu. „Este foarte posibil ca multi dintre cei care doresc o casa de vacanta la munte sa se orienteze catre aceasta zona (Valeni-Cheia), care este mult mai ieftina“, a amintit Aurel Aldescu.
Pe linga bucuresteni, in zona sint si straini care isi fac case. „Avem in zona nemti care si-au cumparat terenuri si isi fac case, avem chiar si o americana“, a mentionat Catalin Cruceanu. Strainii care vad o posibilitate de afaceri in zona sint arabii si turcii. „Acestia cumpara teren si asteapta sa creasca preturile ca sa revinda“, a precizat administratorul agentiei Cheia Muntilor.
 
Sursa: Cotidianul
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bosch inregistreaza o crestere puternica in Romania si isi intareste angajamentul fata de educatie si CSR Bosch inregistreaza o crestere puternica in Romania si isi intareste angajamentul fata de educatie si CSR
Ariston Thermo Romania doteaza 51 de baze de salvare ale Salvamont Romania cu centrale termice si boilere Ariston Thermo Romania doteaza 51 de baze de salvare ale Salvamont Romania cu centrale termice si boilere
Ce tipuri de perdele si draperii aleg romanii pentru decorarea locuintelor Ce tipuri de perdele si draperii aleg romanii pentru decorarea locuintelor
Inca patru magazine Praktiker Inca patru magazine Praktiker
Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai
Creste presiunea pentru scumpirea gazelor Creste presiunea pentru scumpirea gazelor

Vezi mai multe articole